Ignalinos gimnazijos JPB narių išvyka į Vilniaus pasienio rinktinę ir Aviacijos valdybą

2018 m. spalio 30 d.  Ignalinos gimnazijos Jaunojo pasieniečio būrelio (toliau – JPB) nariai, tęsdami pažintines keliones po Valstybės sienos apsaugos tarnybos (toliau – VSAT) padalinius, šį kartą pasirinko išvyką į VSAT Vilniaus pasienio rinktinę ir Aviacijos valdybą.

Svečiuodamiesi Vilnaius pasienio rinktinėje moksleiviai aplankė kinologijos centrą, kuriame sužinojo daug naujo apie kinologo profesiją, apie tai, kad šiame centre mokomi visi VSAT kinologai ir jų augintiniai.

Aplankė didžiulę ir modernią šaudyklą, kurioje sužinojo apie pasienyje naudojamą ginkluotę, specialiąsias priemones, apie tai, kad kursantai, studijuojantys Pasieniečių mokykloje, mokosi šaudyti šioje šaudykloje.

Toliau JPB nariai savo kelionę tęsė į Aviacijos valdybą. Moksleivius pasitiko  ten dirbantys pareigūnai, kurie papasakojo apie savo veiklą, apie tai, kiek ir kokių sraigtasparnių jie turi, kokias funkcijas atlieka Aviacijos valdyboje dirbantys pilotai ir operatoriai. Visi norintys moksleiviai turėjo galimybę  pasėdėti sraigtasparniuose ir nors trumpam pasijusti Aviacijos valdybos pilotais.