Mickūnų gimnazijos JPB nariai lankėsi Vilniaus apskrities policijos komisariate

Lapkričio 8 d. Mickūnų gimnazijos Jaunojo pasieniečio būrelio nariai  lankėsi Vilniaus apskrities policijos komisariate (VPK) išvyka suorganizavo Vilniaus miesto sporto sąjungos vadovas Dovydas Patiejūnas.

JPB narius pasitiko ir ekskursiją vedė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistas Kęstutis Bagdonas.

Jaunimas supažindintas su policijos darbo specifika, išsamiau sužinota apie policininko profesiją. Vilniaus policijos komisariato pareigūnas papasakojo policijos istoriją, parodė, kaip ilgainiui keitėsi uniforma, palygino su kitomis uniformomis.

btr

Kiek vėliau aprodyta ekspozicija, kurioje pavaizduoti eksponatai iš prieškarinės policijos, milicijos ir Nepriklausomos Lietuvos policijos darbo.

Labiausiai mokinius sudomino patalpos, kuriose vyksta įtariamųjų apklausos ar jų atpažinimas. Taip pat lankytasi ir laikinojo sulaikymo kamerose.

Jaunimas puikiai praleido laiką, Ekskursija vaikams suteikė puikias sąlygas iš arčiau susipažinti su policijos veikla, objektyviau vertinti policijos darbą, papildyti jau turėtas žinias.