Jaunojo pasieniečio būrelio narių „krikštas”

Sausio 25 dieną Kudirkos Naumiesčio pasienio užkardoje (Šakių r. sav.) vyko „oficialus” naujų Jaunojo pasieniečio būrelio narių „krikštas”.

Jaunaisiais pasieniečiais norintys tapti moksleiviai turėjo įveikti įvairius išbandymus ir gauti visų narių pritarimą. Išbandyti buvo septyni pretendentai.

Išbandymo metu jaunuoliai turėjo parodyti darnų veiksmų atlikimą, išsakyti savo lūkesčius būrelyje, išbandyti fizinį pajėgumą, drausmę, discipliną, parodyti kūrybinius sugebėjimus ir žinias apie pasieniečio darbą.

Pilnai apsiginklavę ir šiltai apsirengę jaunuoliai įrodinėjo, kad pasiruošę ginti draugus ir tėvynę, įrodė, kad nėra priešų siųsti „šnipai“, kad moka naudotis ginklais ir yra bebaimiai, pasirengę kolektyviniam darbui.

Išbandymus praėjo visi pretendentai. Po pratybų dar kartą buvo suteikta teisė persigalvoti, jei kam nepatiko, gali išeiti iš rikiuotės ir eiti namo. Tokių neatsirado, visi vienbalsiai kartojo, kad turi tikslą tapti pasieniečiais, o būrelis padės jiems daugiau sužinoti apie šią profesiją.

Pabaigoje visi iškilmingai prisiekė. Po priesaikos jaunuoliams buvo įteikti pažymėjimai, ženkliukai bei marškinėliai su Jaunojo pasieniečio būrelio simbolika.

Kudirkos Naumiesčio pasienio užkardos Jaunojo pasieniečio būrelis įkurtas 2012 m. kovo 14 d., būrelyje yra 8 nariai. Būrelis skirtas plėtoti ir populiarinti pasieniečio profesiją tarp moksleivių, ugdyti jaunąją kartą, skatinti moksleivių pilietinį ugdymą ir jų užimtumą, skleisti gerąją patirtį, populiarinant pasieniečio profesiją kituose VSAT, Lietuvos Šaulių sąjungos ar kituose panašią veiklą vykdančiuose padaliniuose ir organizacijose, plėtoti moksleivių saviraišką, kūrybiškumą bei bendradarbiauti su Jaunojo pasieniečio, Jaunojo šaulio ir kitais būreliais, esančiais VSAT, Lietuvos Šaulių sąjungos padaliniuose, mokslo įstaigose, moksleivių užklasinę nepolitinę veiklą vykdančiose organizacijose.

Teksto ir nuotraukų autorius Dainius Stepšys