Pažintis su pasienio sargybų rūšimis

Penktadienį (vasario 15 d.) Pagėgių pasienio rinktinės Kudirkos Naumiesčio pasienio užkardos Jaunojo pasieniečio būrelio (toliau – JPB) nariai tęsė pažintį su užkardos veikimo teritorija ir lankėsi Miestlaukio stebėjimo bokšte.

JPB vadovas, užkardos vadas Dainius Stepšys aiškino pasienio sargybos rūšies „Stebėjimo postas“ vykdymo ypatumus bei akcentavo: „Ši sargyba yra skirta nustatytai teritorijai ar atskiriems objektams stebėti, panaudojant ir turimas technines stebėjimo priemones”. Miestlaukio stebėjimo bokšto aukštis – 28 metrai. Jaunimas turėjo puikią galimybę pasitikrinti ar nebijo aukščio. Tik užlipę į viršų galėjo patirti tą jausmą – būti arčiau debesų. Pasiekusi bokšto viršų Greta Kuncaitytė sakė: „O, jis dar ir siūbuoja!”. Turinčių aukščio baimę neatsirado.

Būrelio nariai susipažino su stebėjimo įranga, kitomis pasieniečių naudojamomis priemonėmis.Apžvalgę vietovę, pabendravę su sargybą vykdžiusiu pareigūnu jaunuoliai įvertino, kad ir ši pasienio sargybos rūšis turi ir privalumų ir trūkumų.

Informacija ir nuotraukos Kudirkos Naumiesčio pasienio užkardos vado Dainiaus Stepšio.