JPB narių apsilankymas Užsieniečių registracijos centre

Švenčionių rajono Adutiškio pagrindinės mokyklos Jaunojo pasieniečio būrelio nariai kartu su vadove Larisa Ustinavičiene ir Adutiškio pasienio užkardos jaunesniąja specialiste Aušra Bečelyte – Zuboviene apsilankė Užsieniečių registracijos centre.

Ekskursijos metu apie Užsieniečių registracijos centro veiklą išsamiai papasakojo centro Tyrimų skyriaus vyresnioji specialistė Janina Brovko, kuri pirmiausia parodė skaidres ir pristatė, kokias funkcijas vykdo ši įstaiga bei kaip vykdomas užsieniečių priėmimas, taip pat apibūdino skirtingus užsieniečių statusus. Vėliau J. Brovko pristatė, kokios vykdomos procedūros grąžinimo bei išsiuntimo atvejais, kaip vykdomas grąžinimas su palyda bei paminėjo įdomų faktą, kad šiame centre iš viso lankėsi 78 skirtingų pasaulio valstybių užsieniečiai.

Toliau J. Brovko kalbėjo apie užsieniečių kasdienybę centre, kaip švenčiamos šventės, organizuojami renginiai bei parodė visą infrastruktūrą ir pasidalino planais apie tolimesnę Užsieniečių registracijos centro pastatų bei teritorijos renovaciją.

Papasakojusi apie užsieniečių registracijos centro veiklą, J.Brovko pristatė pasieniečio tarnybos ypatumus. Užbaigus pasakojimą, buvo pristatyta ginkluotė. Šią temą plačiau pristatė URC Apsaugos skyriaus vyresnysis specialistas Raimund Zajankovskij. Pareigūnas trumpai papasakojo apie centre gyvenančių užsieniečių dienotvarkę, vidaus tvarkos taisykles, kurių turi laikytis užsieniečiai, taip pat paminėjo, kad pagrindinė pasieniečių funkcija yra užtikrinti vidaus tvarką.

Susitikimo pabaigoje kinologas – jaunesnysis specialistas Valerij Brovko pademonstravo bendrą tarnybinio šuns paklusnumą, parodė, kaip vyksta daiktų paieška. Kadangi būrelio nariai turėjo klausimų apie savo auginamų šunų priežiūrą, pareigūnas noriai dalino patarimus bei mokė, kaip dresuoti savo augintinį, kokie yra jų skatinimo būdai.

Teksto ir nuotraukų autorė: Aušra Bečelytė – Zubovienė