JPB nariai dalyvavo teisinių žinių konkurse „TEMIDĖ“

Balandžio 17 d. (trečiadienį) Pagėgių pasienio rinktinės Kudirkos Naumiesčio (Šakių r. sav.) pasienio užkardos Jaunojo pasieniečio būrelis vyko į Šakių policijos komisariatą, kur dalyvavo teisinių žinių konkurse „Temidė“.                             

Konkurse taip pat dalyvavo Jaunųjų šaulių kelios komandos, Jaunieji policijos rėmėjai. Komandas sudarė 5 nariai. Visi varžėsi keturiose rungtyse. Reikėjo sudėti dėlionę ir joje rasti paslėptus atsakymus į pateiktus klausimus.                                               

Dalyvauti „blic“ turnyre, kur užduodami klausimai ir konstitucijos, baudžiamojo kodekso, baudžiamojo proceso kodekso, administracinių nusižengimų kodekso ir kitų teisės aktų bei norminių dokumentų, kurie reglamentuoja vaikų priežiūrą. Buvo pateikta virš 30 įvairių klausimų ir kiekvienam klausimui atsakyti skirta ne daugiau kaip 20 s.

Trečioje rungtyje buvo tikrinamos kelių eismo taisyklių žinojimas – kas reikalinga dviratininkui ir dar tamsiu paros metu.                                           

Ketvirtoje rungtyje buvo demonstruojamas trumpas filmukas, kuriame vaikai turėjo nustatyti koks nusikaltimas ar nusižengimas padarytas, parašyti kodekso straipsnius ir kur kreiptis dėl pagalbos. Filmo tema buvo apie smurtą artimoje aplinkoje.

JPB nariai konkurse pademonstravo neblogas teisines žinias, gal kiek pritrūko sėkmės, ir iškovojo III – ąją vietą. Visos prizinės komandos buvo apdovanotos policijos suvenyrais ir diplomais.        

JPB vadovas Dainius Stepšys po konkurso sakė: „Tokiame renginyje dalyvavome pirmą kartą. Teisinių žinių konkursas organizuotas puikiai, tai galimybė ne tik Jaunojo pasieniečio būrelio nariams pasitikrinti savo žinių lygį, bet ir gerai praleisti laiką bei plėsti savo draugų ratą”.

Informacija ir nuotraukos D. Stepšio.