Švenčionių rajono mokyklose nuskambėjo paskutinis skambutis

Gegužės 23 d., saulėtą ketvirtadienio rytą, Švenčionių pasienio užkardos vadas Raimondas Bučelis išskubėjo į Švenčionėlių Mindaugo gimnaziją. Paskutinio skambučio šventės proga vadas pasveikino abiturientus ir jų tėvelius su dar vieno svarbaus gyvenime etapo pabaiga, palinkėjo gerai išlaikyti egzaminus, tvirtai ir užtikrintai žengti savo tikslų bei svajonių link.

Šventiškai nusiteikusiems Jaunojo pasieniečio būrelio nariams Švenčionių pasienio užkardos vadas padėkojo už aktyvią veiklą ir įteikė padėkas. Šioje gimnazijoje mokėsi 4 abiturientai, kurie noriai ir aktyviai dalyvavo Jaunojo pasieniečio būrelio veikloje, rodė iniciatyvą ir drąsą.

Kitą dieną, penktadienį, užkardos vadas R. Bučelis dalyvavo jau Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos paskutinio skambučio šventėje. Čia mokėsi 8 Jaunojo pasieniečio būrelio nariai, kuriems taip pat buvo įteiktos padėkos už aktyvų dalyvavimą būrelio veikloje.

Tardamas sveikinimo kalbą R. Bučelis vylėsi, kad bendra patirtis būrelyje ateityje šiems gimnazistams bus naudinga ir padės priimti teisingus spendimus įvairiose situacijose.

Tą pačią dieną – Adutiškio pagrindinėje mokykloje Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos Adutiškio vidurinio ugdymo skyriuje vyko paskutinio skambučio šventė. Kaip ir kasmet, palinkėti sėkmės egzaminuose bei pasveikinti abiturientus su nauja gyvenimo kelio pradžia atvyko ir Adutiškio pasienio užkardos pareigūnai.

Šiemet mokyklą baigė šeši Adutiškio vidurinio ugdymo skyriaus gimnazistai, iš jų – penki Jaunojo pasieniečio būrelio nariai, kuriems užkardos vadas Leonardas Lukauskas palinkėjo nugalėti naujus iššūkius ir  tradiciškai įteikė padėkas už aktyvų dalyvavimą būrelio veikloje.

Teksto autorės – Rima Maldžiūtė ir Alma Sivojienė

Nuotraukos – Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos ir Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos.