Išrinkta sportiškiausia Vilniaus rinktinės JPB komanda

Ketvirtadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje vyko tradicinės Jaunojo pasieniečio būrelio narių sporto žaidynės. Jų tikslas – skatinti bendradarbiavimą tarp mokyklų ir pareigūnų, šviesti mokinius, populiarinti pasieniečio profesiją, tęsti neformalaus vaikų švietimo tradicijas ir išrinkti sportiškiausiąją komandą, atstovausiančią VSAT organizuojamose Jaunojo pasieniečio būrelio narių sporto žaidynėse.Žaidynėse dalyvavo 6-ios jaunųjų pasieniečių komandos atvykusios iš Kalvelių Stanislavo Moniuškos, Mickūnų, Lavoriškių, Antakalnio gimnazijų, Poškonių pagrindinės mokyklos ir Generolo P. Plechavičiaus kadetų licėjaus.Atidarymo metu susirinkusius į renginį sveikino ir sėkmės rungtyse linkėjo VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Sienos kontrolės skyriaus viršininkas Giedrius Matkevičius, primindamas, kad ,,pasieniečiams nėra blogo oro, yra tik blogas nusiteikimas ar apranga”.

Po varžytuvių atidarymo, atstovė iš Šalčininkų rajono Visuomenės sveikatos biuro pravedė mankštą ir apšilimą. Sporto žaidynių komandų sudėtis – 8 nariai (4-ios merginos ir 4-uri vaikinai). Iš viso susirinko beveik 50 dalyvių ir tiek pat lydinčių asmenų. Komandų nariai turėjo įveikti penkis turus su įvairiomis užduotimis. Sporto žaidynių dalyviams atlikus visas rungtis, o komisijai suskaičiavus rezultatus, išaiškėjo nugalėtojai. Žaidynių dalyvius, atkakliai kovojusius ir visas jėgas atidavusius už savo būrelio garbę, atvyko pasveikinti Vilniaus rajono savivaldybės atstovai, Sienos kontrolės skyriaus viršininkas Giedrius Matkevičius. Nugalėtojams taures ir medalius padovanojo Vilniaus rajono savivaldybė.

Absoliučiais žaidynių nugalėtojais tapo ir pimąją vietą užėmė Vilniaus oro uosto pasienio užkardos Kauno Jaunojo pasieniečio būrelio komanda – Kadetų licėjaus auklėtiniai. Jai vadovauja Vilniaus oro uosto pasienio užkardos vyriausiasis specialistas Remigijus Burba.II–ąją vietą atkakliose jaunimo varžytuvėse garbingai iškovojo Vilniaus oro uosto Mickūnų gimnazijos jaunieji pasieniečiai, kuriems vadovauja Vilniaus oro uosto jaunesnioji specialistė Rima Zmitrovičienė.III–ąja vieta džiaugėsi Lavoriškių gimnazijos Jaunojo pasieniečio būrelio nariai, vadovaujami Lavoriškių pasienio užkardos vyresniosios specialistės Nijolės Pranckuvienės.

Likusieji dalyviai gavo rinktinės vado padėkas už dalyvavimą.Po apdovanojimų paskelbimo, pavargę, ypač nuo blogo ir drungno oro, žaidynių dalyviai vaišinosi pasienietiška koše ir saldėsiais, atsigaivino gerdami mineralinį vandenį.Sporto žaidynių organizatoriai džiaugiasi, kad nepabūgę blogo oro, vaikai noriai dalyavo varžybose, nuoširdžiai dėkoja Vilniaus rajono savivaldybei už įsteigtus apdovanojimus – taures ir medalius, Visuomenės sveikatos biurui už mankštą ir rungtis, o Šalčininkų rajono savivaldybei už žaidynėms skirtus saldumynus ir vandenį.

Sporto žaidynių akimirkos:

 

 

Straipsnis: Vilniaus pasienio rinktinės viešųjų ryšių specialistės Dovilės Sabaliauskienės.