Įsimintiniausios Lietuvos jaunųjų gynėjų stovyklos akimirkos

Išskirtinė vasaros vaikų stovykla, vykstanti jau 18-ąjį kartą, šiemet subūrė apie 100-ą jaunuolių iš visos Lietuvos. Nusprendę paįvairinti įpusėjusias atostogas ir susipažinti su institucijomis, užtikrinančiomis viešąją tvarką ir saugumą, į stovyklą atvyko 12-17 metų jaunimas.

Įdomu tai, kad tarp I pamainoje dalyvaujančių jaunuolių, 25 iš jų – Jaunojo pasieniečio būrelių nariai, ateityje ketinantys pasirinkti pasieniečio profesiją. Prie  drausmės ugdymo ir veiklos koordinavimo, stovyklos metu prisijungė ir Vilniaus pasienio rinktinės bendruomenės Justyna Kondratovič ir Vilniaus pasienio rinktinės Vilniaus oro uosto pasienio užkardos jaunesnioji specialistė – Rima Zmitrovičienė, kurios visai savaitei tapo priskirtų vaikų būrių vadovėmis.

Jau šeštąjį kartą stovykla įsikūrė Pasieniečių mokykloje, todėl stovyklautojai galėjo naudotis mokyklos patalpų privalumais (sporto, imtynių salės, amfiteatras, krepšinio aikštelė, stadionas) ir savo veiklas vykdyti mokyklos teritorijoje.

Stovyklos metu jaunuoliai buvo supažindinti su Valstybės sienos apsaugos tarnybos, policijos, VST, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, Krašto apsaugos sistemos ir Šaulių sąjungos vykdomomis veiklomis. Išvykų metu jaunuoliai įgijo naudingos informacijos apie institucijų vykdomą veiklą ir jų paskirtį. Programos metu lankant įvairias institucijas taip pat daug dėmesio buvo skiriama jaunuolių fiziniam aktyvumui. Kiekvienas rytas prasidėdavo mankšta, o po pietų laukdavo vakarinė programa, į kurios sudėtį įėjo įvairios sportinės rungtys.

Net kelis kartus stovyklautojai žygiavo aplink Medininkų kaimą. Ugdant vaikų savarankiškumą ir kūrybingumą, buvo organizuojami įvairūs užsiėmimai, skatinantys jaunuolius imtis komandinio darbo ir lyderystės.

Paskutinį stovyklos vakarą buvo įteiktos padėkos labiausiai nusipelniusiems stovyklautojams ir būriams, laimėjusiems įvairias rungtis. O sekmadienio rytą, nuleidus stovyklavietės vėliavą, jaunuoliai su liūdesiu akyse atsisveikino su draugais ir paliko Pasieniečių mokyklą.

Įsimintiniausios vaikų vasaros stovyklos akimirkos: