Pasieniečių mokykla atvėrė savo duris

Rugsėjo 27d. pasieniečių mokykla atvėrė savo duris.  Vilniaus oro uosto pasienio užkardos Mickūnų gimnazijos  Jaunojo pasieniečio būrelio nariai mielai dalyvavo renginyje.  Renginio atidarymas prasidėjo mokyklos didžiojoje salėje. Prieš prasidedant oficialiam renginio atidarymui, salėje koncertavo gerai žinomas kolektyvas – Vidaus reikalų ministerijos reprezentacinis pučiamųjų orkestras. Iš kelių minučių trukmės informatyvaus ir dinamiško filmo renginio svečiai išgirdo, kokia svarbi ir garbinga pasieniečio profesija. Mokymo organizavimo skyriaus vyriausioji specialistė Anna Volčok svečiams papasakojo, kaip, kada ir kokiomis sąlygomis šiemet galima tapti kursantu.

Paskui moksleiviai kartu su mokytojais trimis dideliais būriais pasklido po mokyklą. Pasižvalgė po auditorijas ir kursantų bendrabutį, sporto sales ir šaudyklas, pasidairė po Pasieniečių muziejų.

Pievelėje šalia aikštės savo meistriškumą rodė kinologai ir jų šunys, o šaunūs būsimieji pasieniečiai persekiojo ir sulaikė tariamuosius pažeidėjus. Galėjai apžiūrėti transporto priemones ir specialius patikros prietaisus, pačiupinėti tikrus ginklus.

Ir alkį numalšinti gardžia ir sočia grikių koše.