Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijos JPB narių pažintinė išvyka į Vilniaus pasienio rinktinę ir Aviacijos valdybą

Saulėtą pirmadienio popietę Vilniaus pasienio rinktinės teritorijoje netrūko susidomėjusių ir ištroškusių pažinimo akių.

Vilniaus pasienio rinktinės Tverečiaus pasienio užkardos specialistas Andrejus Matvėjevas, kartu su savo vadovaujamu Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijos JPB, atvyko susipažinti su rinktinėje esančiu Kinologinės veiklos skyriumi, pamatyti šaudyklą bei apžiūrėti Mickūnų miestelyje įsikūrusią Vilniaus pasienio rinktinės teritoriją. Atvykusių interesantų grupę maloniai pasitiko bendruomenės pareigūnės G. Ruzgaitė ir J. Kondratovič.

Ekskursija pradėta nuo įdomiausios vietos – Kinologinės veiklos skyriaus. Ten jaunieji pasieniečiai buvo supažindinti su įvairiomis patalpomis – tarnybinių šunų treniruočių, dresūros, kinologų mokymų klase ir kitomis buitinėmis patalpomis. Įpusėjus ekskursijai, Kinologinės veiklos skyriaus vyriausiasis specialistas Ričardas Dikas kartu su tarnybiniu šunimi pademonstravo bendrojo paklusnumo bei žmogaus sulaikymo programas, kurios rinktinės svečiams paliko didelį įspūdį.

Kadangi tarnybiniai šunys treniruojami ne tik patalpose, tačiau ir lauke, svečiai buvo palydėti į treniruočių lauką, kuriame įkurtas kliūčių ruožas. Susitikimo metu mokiniams buvo pasakojama apie kinologų veiklos subtilybes. Antroji ekskursijos dalis vyko Vilniaus pasienio rinktinės šaudykloje, kurioje būrelio nariai turėjo galimybę pasimatuoti šaudymui skirtas ausines bei akinius, kuriuos privaloma dėvėti šaudymo metu saugumo sumetimais. Apie šaudybą bei ginklus mokiniams pasakojo Specialiosios paskirties skyriaus pareigūnai.

Dvi valandos Vilniaus pasienio rinktinėje prabėgo nepastebimai, o moksleiviai pamatę ir sužinoję daug naujo tęsė savo pažintinę kelionę į VSAT Aviacijos valdybą.

http://intranetas.ppd.local/wp-content/uploads/2018/10/DSC_0258.jpg

Ten moksleivius  pasitiko dirbantys pareigūnai, kurie papasakojo apie savo  veiklą, apie tai kiek ir kokių sraigtasparnių jie turi, kokias funkcijas atlieka Aviacijos valdyboje dirbantys pilotai, o kokias operatoriai. Moksleiviai sužinojo po kiek valandų skrydžių reikia remontuoti sraigtasparnius.