Vilniaus miesto JPB nariai supažindinti su Lavoriškių pasienio užkarda

Antradienį Vilniaus Antakalnio gimnazijos Jaunojo pasieniečio būrelio nariai, kartu su mokytoju Algirdu Čiukšiu bei Vilniaus pasienio rinktinės bendruomenės pareigūnėmis nepabūgo žvarbaus oro ir apsilankė Lavoriškių pasienio užkardoje.

Atvykus jaunuosius pasieniečius draugiškai sutiko užkardoje tarnaujantis vyresnysis specialistas Ryšardas  Juckevičius (Ryšard Juckevič). Jis aprodė užkardos patalpas, papasakojo apie ginkluotę bei pristatė bendrą praėjusių metų užkardos veiklos statistiką. Kiek vėliau, numalšinęs mokinių smalsumą, supažindino su realiais atvejais, kuomet vykdant tarnybą aptinkamos klastotės. Smalsūs mokiniai noriai išbandė pareigūnų darbo priemones.

Diena buvo įdomi ir prasminga dar ir tuo, kad būsimieji pasieniečiai, atlikę kelias bendruomenės pareigūnių pateiktas užduotis, pasirašė JPB nario pasižadėjimą, kuris tik dar labiau sustiprino norą ateityje tarnauti tėvynei.

Paskutinė išvykos dalis vyko Lavoriškių pasienio kontrolės punkte. Jaunieji pasieniečiai buvo supažindinti su pasienio kontrolės punkto teritorija, punkto infrastruktūra, pasieniečių darbu bei dokumentų tikrinimo įranga.

Kai jaunoji karta noriai domisi pasieniečio profesija, tikėtina, kad ir ateityje pasirinks būtent šią profesiją.

Straipsnis: Vilniaus pasienio rinktinės viešųjų ryšių specialistės Dovilės Sabaliauskienės