URC – Lavoriškių JPB nariai

Lapkričio 27 dieną Lavoriškių pasienio užkardos JPB nariams buvo organizuota išvyka-ekskursija į VSAT Užsieniečių registracijos centrą (URC) Pabradėje.  Dalyvius priėmė URC Apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Raimundas  Zajankovskij, kuris svečius supažindino su šio VSAT padalinio funkcijomis, veikla, pareigūnų kasdienybe. Sužinota, kas yra pabėgėlis, nelegalus migrantas, paaiškinti jų esminiai skirtumai.

Jaunuoliai išgirdo daug įdomių istorijų apie pabėgėlių gyvenimą ir jų likimus. Pasieniečiai pademonstravo turimus ginklus ir kitas specialiąsias priemones, kuriomis URC užtikrinama apgyvendintų užsieniečių apsaugą. Ekskursijos metu Apsaugos skyriaus kinologas Robertas Ceiko surengė tarnybinio šuns bendrojo paklusnumo ir daiktų paieškos pasirodymą. Mokiniams buvo pasiūlyta ateityje rinktis pasieniečio profesiją.

Jaunuoliai liko sužavėti pasieniečio darbu. O tam, kad taptų pilnateisiais būrelio nariais ir įrodytų savo tinkamumą tapti jaunaisiais pasieniečiais, moksleiviai pasirašė JPB nario pasižadėjimus aktyviai dalyvauti būrelio veiklose, gerbti būrelio vadovą, savo sąžiningu elgesiu ir darbais padėti kurti teigiamą pasieniečio profesijos įvaizdį visuomenėje, gerbti Lietuvos Respublikos Konstituciją ir kitus įsakymus bei būti pavyzdingu Jaunojo pasieniečio būrelio nariu davė  17 moksleivių. O kaip simbolį, jog tapo būrelio nariais, kiekvienas gavo JPB nario ženklelį.

Teksto ir nuotraukų autorė– Joana Jasinska

Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių PU vyr. specialistė