Ignalinoje šaudymo iš pneumatinių šautuvų varžybose susirungė jaunieji pasieniečiai

Gruodžio 12 d. Ignalinos sporto ir kultūros centre 14-os Vilniaus pasienio rinktinės Jaunojo pasieniečio būrelių (JPB) nariams organizuotos jau tradicija tapusios šaudymo varžybos. Šių varžybų tikslas – populiarinti pasieniečio profesiją, skatinti jaunimo sportinę veiklą ir fizinį aktyvumą bei išaiškinti taikliausiai šaudančią JPB komandą.

Į tokias varžybas Ignalinos regiono jaunieji pasieniečiai susirinko jau trečiąjį kartą, šiais metais prie jų prisijungė ir Vilniaus regiono, t. y. Vilniaus r. Mickūnų gimnazijos, JPB nariai. Beveik visi būreliai varžybose išstatė po dvi komandas, o iš viso varžytuvėse savo akies taiklumą šaudydami iš pneumatinių šautuvų išbandė 26 JPB komandos (78 nariai).

Kiekvieną komandą sudarė trys nariai – du vaikinai ir viena mergina. Varžydamiesi šaudymo iš pneumatinio šautuvo rungtyje, moksleiviai pratimą turėjo atlikti iš trijų pozicijų: stovėdami už prie ugnies linijos pastatyto stalo, iš už priedangos, ir gulėdami ant grindų. Prieš atlikdami paskutinę užduotį, kiekvienas dar turėjo padaryti po penkis atsispaudimus. Pratimai buvo atliekami laikui, todėl jauniesiems pasieniečiams, norint pasiekti gerų rezultatų, reikėjo labai pasistengti.

Po keturias valandas trukusių varžybų, komisijai susumavus rezultatus, išaiškėjo jų nugalėtojai. Pirmąją vietą, išvedus bendrą komandos narių balų koeficientą, iškovojo Ignalinos gimnazijos I komanda, vadovaujama Vilniaus pasienio rinktinės Tverečiaus pasienio užkardos specialisto Andrejaus Matvėjevo. Vos per plauką nuo nugalėtojų atsiliko ir antrąją vietą užėmė Visagino „Atgimimo“ gimnazijos moksleiviai, kurių būrelį kuruoja šios gimnazijos mokytojas Andrejus Kolga. O garbinga trečioji vieta atiteko taip pat A. Matvėjevo vadovaujamo Ignalinos r. Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos IV komandai.

Komandos nugalėtojos apdovanotos taurėmis ir diplomais.

Šaudymo varžytuvės vyko ir asmeninėje įskaitoje. Suskaičiavusi varžybose dalyvavusių moksleivių balus, komisija nustatė, kad taikliausia ir mikliausia iš merginų yra Ignalinos gimnazijos I komandos narė Jovita Brukštutė, ji asmeninėje merginų įskaitoje užėmė I-ąją vietą. II-oji vieta atiteko Visagino „Atgimimo“ gimnazijos moksleivei Sofijai Kunafinai, o III-ąja džiaugėsi Ignalinos r. Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos šaulė Danielė Cvek.

Vaikinų asmeninėje įskaitoje I-ąją vietą iškovojo tos pačios gimnazijos moksleivis Kristupas Ruzgas, II-ąją – Visagino „Gerosios vilties“ progimnazijos moksleivis Ilja Kovoliovas (Ilja Kovoliov), o III-oji vieta atiteko Visagino „Atgimimo“ gimnazijos moksleiviui Leonui Lisnevskiui (Leon Lisnevskis).

Nugalėtojai asmeninėje įskaitoje apdovanoti diplomais. O varžybų svečias – Valstybės sienos apsaugos tarnybos Prevencijos skyriaus vyriausiasis specialistas Marius Zemenskas – jiems įteikė atminimo dovanėles.

Diplomą gavo ir varžybose mažųjų kategorijoje puikius rezultatus parodęs jauniausias šaudymo varžybų dalyvis – Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijos JPB narys Joris Matvėjevas.

Už pagalbą organizuojant varžybas ir puikų net dviejų kuruojamų būrelių pasirodymą jose Vilniaus pasienio rinktinės vyresnioji specialistė Jolanta Vaickuvienė Tverečiaus pasienio užkardos specialistui A. Matvėjevui įteikė atminimo dovaną – kuprinę.

O taip pat, dalyvaujant gausiam būriui jaunųjų pasieniečių, varžybų organizatoriai pasveikino tądien savo Gimimo dieną šventusią Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos Adutiškio vidurinio ugdymo skyriaus JPB narę Kamilę Strakšytę ir įteikė jai saldžią dovaną.

Po apdovanojimų visas gausus būrys sustojo bendrai nuotraukai…