Bendruomenės pareigūnės lankėsi mokymo įstaigose

Vilniaus pasienio rinktinės bendruomenės pareigūnės Jolanta Vaickuvienė, Vaida Mikulėnienė ir Tamara Vilkoitienė naujus metus pradėjo apsilankymais mokymo įstaigose. Per dvi savaites pareigūnės aplankė Švenčionių, Ignalinos rajonų ir Visagino mokyklose ir gimnazijose. Pareigūnės moksleiviams pristatė pasieniečio profesiją.

Apsilankymų mokymo įstaigose metu rinktinės vyresnioji specialistė J. Vaickuvienė pristatė neseniai į pareigas paskirtas koleges – specialistes (bendruomenės pareigūnes), kurios bendradarbiaus su mokyklų ir gimnazijų bendruomenėmis ir kuruos jose įsteigtus jaunojo pasieniečio būrelius.

Pareigūnės moksleiviams pristatė pasieniečio profesiją, supažindino su pagrindiniais reikalavimais, kuriuos būtina atitikti norint įstoti į Pasieniečių mokyklą ir tapti pasieniečiu, informavo apie galimybę baigus mokyklą tęsti studijas aukštojoje mokymo įstaigoje bei karjeros galimybes. Atsakė į jaunuolius dominančius klausimus.

J. Vaickuvienė pasidžiaugė lankomose mokymo įstaigose veikiančiais jaunojo pasieniečio būreliais, supažindino moksleivius su juose vykdomomis veiklomis ir ragino įstoti į jaunųjų pasieniečių gretas bei taip pabandyti artimiau susipažinti su pasieniečio darbu.

Po bendrų susitikimų su mokyklos ir gimnazijų bendruomenėmis, pareigūnės su jaunojo pasieniečio būrelių vadovais aptarė 2020 metais numatytus bendrus renginius.

 

Tekstas – Rimos Maldžiūtės

Nuotraukos – Bendruomenės pareigūnių