Jaunųjų pasieniečių istorijos‬. Interviu su Paulina (III)

Tęsiame interviu seriją – „Jaunųjų pasieniečių istorijos‬“. Jų tikslas daugiau papasakoti apie #JPB narius, jų veiklas ir motyvus dalyvauti šio būrelio veiklose. Taip pat pristatyti stojimo į Pasieniečių mokyklą sąlygas ir galimybes tapti šios mokyklos kursantu (-e). Trečiajame interviu savo įžvalgomis dalinasi Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijos jaunoji pasienietė Paulina. 

1. Kiek laiko esi JPB narė? Kas paskatino prisijungti? 

Jau dvejus metus dalyvauju būrelio veiklose. Pasirinkti šį būrelį man nebuvo sudėtinga, kadangi nuo vaikystės svajojau tapti karininke arba pasieniete, ir ši svajonė išliko iki šių dienų. Sužinojusi apie JPB prisidėjau nedelsiant, nes noriu įgyvendinti savo vaikystės svajonę ir nepalikti jos užmarštyje.

2. Labiausiai įtraukianti veikla būrelyje buvo… 

Savigynos pratimų užsiėmimas, jos metu galėjau ne tik atiduoti visas jėgas, išbandyti save bet ir patikrinti savo fizinę jėgą ir ištvermę.

3. Padėk! Trūksta drąsos prisijungti prie būrelio narių. Tavo patarimas man… 

JPB veiklos – tai ne tik žinių kaupimas, bet ir fizinės valios lavinimas, akiračio plėtimas, bei kitų pasienio rinktinių bei jų padalinių pažinimas, stovyklų rengimas, dalyvavimas smagiose bei prasmingose kelionėse, bet ir požiūris į gyvenimą kita prasme.

4. Jei sportui kasdien skirčiau tik 20 min…

Tikriausiai šias minutes išnaudočiau sunkiausiems pratimams – prisitraukimams bei atsispaudimams, kurie atima daug fizinės jėgos.

 

Susidomėjai? Nori tapti Pasieniečių mokyklos kursantu (-e)? Tuomet apie stojimo sąlygas skaityk čia: https://bit.ly/3eEJUr1