JPB nariai orientacinių varžybų „Mes – vienos saulės vaikai 2020“ dalyviai

Gelgaudiškio dvaro parke ir jo apylinkėse vyko orientacinės jaunimo varžybos „Mes – vienos saulės vaikai 2020“. Tai antrasis projekto tuo pačiu pavadinimu, finansuoto Šakių rajono savivaldybės, renginys, kurį organizavo Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šakių rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė kartu su socialiniais partneriais.

Varžybose dalyvavo Pagėgių pasienio rinktinės  Kudirkos Naumiesčio jaunojo pasieniečio būrelio nariai, Jurbarko rajono Eržvilko gimnazijos jaunieji policijos rėmėjai ir Gelgaudiškio kultūros centro Atviros jaunimo erdvės jaunimas. Pasiskirstę į mišrias komandas po 5 asmenis, ne tik  turėjo rasti žemėlapyje pažymėtus 16 punktų, atsakyti į pateiktus punktuose klausimus, susijusius konkrečiai su punkte esančia augmenija, dvaro ir parko istorija, bet ir kai kuriuose iš jų atlikti rimtas užduotis. Pagal galiojančias taisykles pereiti pėsčiųjų perėją, atsakyti į klausimą ką daryti jei pasiklydai miške, kurioje medžių kamieno pusėje daugiau samanų, sugebėti iš turimų ir gamtoje rastų priemonių suteikti pagalbą draugui, susilaužiusiam ranką ir koją, bei parodyti kaip jį transportuotų, išspręsti kryžiažodį iš Kelių eismo taisyklių ir kt.

Laikas, praleistas varžybose, dalyviams neprailgo, jaunuoliai džiaugėsi smagiai praleidę penktadienio dieną. Po rimto pasivaikščiojimo miške, varžybų dalyvių laukė bulvių plokštainis bei naminis obuolių pyragas.

 

Informacija: Šakių rajono PK bendruomenės pareigūnės Aušros Mockevičiūtės

Nuotraukos Pagėgių pasienio rinktinės Rociškių pasienio užkardos