Darbo valanda su pasieniečiais Jaunojo pasieniečio būrelio aktyviausiems vaikams

Į Vilniaus rinktinės G. Žagunio užkardą buvo pakviesti Gintaro Žagunio užkardos Jaunojo pasieniečio būrelio, kuriam vadovauja užkardos vyriausiasis specialistas Deimantas Gurstis kartu su Poškonių mokyklos pedagoge Ana Kločkiene, aktyviausi nariai.

Jiems užkardos vadas Žydrūnas Vaikasas skyrė visą valandą. parodė du įdomius filmukus: apie pareigūnų laisvalaikį ir apie įtariamųjų pažeidėjų gaudynes, atsakė į visus užduotus klausimus, dėkojo Jaunojo pasieniečio būrelio nariams už aktyvų dalyvavimą organizuojamoje veikloje bei renginiuose. Taip pat aptarė veikiančio būrelio tikslus, jau nuveiktus darbus, apžvelgė perspektyvas, domėjosi vaikų lūkesčiais.

Užkardos atstovas papasakojo apie nusikalstamų veikų pasekmes bei pabrėžė, kad turintys nepriekaištingą reputaciją Jaunojo pasieniečio būrelio nariai ypač laukiami mūsų Pasieniečių mokykloje, o vėliau pasieniečių tarpe. Ž. Vaikasas pristatė karjeros galimybes, ragino nepasiduoti abejonėms ir skatino vaikus siekti savo užsibrėžtų tikslų.

„Būtų puikus rezultatas, jeigu bent keli šio Jaunojo pasieniečio būrelio nariai ateityje papildytų mūsų pasieniečių gretas“, – šypsojosi Ž. Vaikasas.

Vėliau dviems Jaunojo pasieniečio būrelio pažangiausioms merginoms su būrelio veiklą kuruojančia mokytoja, kurios ypač domisi pasieniečių darbu, buvo suorganizuota darbo valanda su pasieniečiu. Šiuo atveju – mobilus patrulis. Tai buvo puiki galimybė iš arčiau susipažinti su pasieniečio darbu, su patrulio funkcijomis, pamatyti kaip stabdomos ir tikrinamos transporto priemones, kada ir kaip naudojami švyturėliai bei garso signalai.

Moksleiviai liko labai patenkinti ir teigė, kad po šių užsiėmimų dar labiau nori studijuoti būtent šią profesiją.