Globalaus švietimo savaitė 2020: Vardan pasaulio – veikime kartu! [per ZOOM platformą]

Lapkričio 16–20 d. kviečiame moksleivius dalyvauti virtualioje „Globalaus švietimo savaitėje 2020“.

Ši iniciatyva, populiari daugelyje Europos šalių, organizuojama siekiant paskatinti jaunimą apmąstyti savo tapatybę ir įpročius pokyčių purtomame pasaulyje. Ja taip pat siekiama skleisti žinią apie darnų vystymąsi, raginant burtis į komandas ir įgyvendinti darnios raidos tikslus savo mokyklose bei kitose kasdienėse veiklose.

Švietimo savaitės metu Lietuvos vaikų ir jaunimo centras rengia moksleiviams ir mokytojams skirtą programą, kiekvieną dieną skiriant vis kitai temai: atsakingam vartojimui, žmogaus teisėms, virtualaus gyvenimo ypatumams, aplinkos švarai ir klimato teisingumui.

Globalaus švietimo savaitės dienomis vyks paskaitos, diskusijos, edukacinės dirbtuvės, skirtos perteklinio turinio vartojimo problemoms ir jų sprendimo būdams; „Ekrano dietai“ ir jos taikymui; medijų raštingumui ir melagingų naujienų atpažinimui; socialinių tinklų „detox-ui“; ateities pakuotėms švaresnei aplinkai; klimato kaitai ir ekologiniam nerimui. Dalyviai bus kviečiami prisijungti prie smagių „online“ iššūkių!

Žiniomis ir patirtimi renginiuose dalinsis mokslininkai, visuomenininkai, komunikacijos, medijų raštingumo specialistai bei žurnalistai.

 

Renginiai vyks nuotoliniu būdu – internetu, naudojantis vaizdo konferencijų ir pokalbių platforma „Zoom“.

Šis, karantino laikotarpiu įprastu tapęs, būdas pasirinktas dėl to, kad yra saugesnis.

Dalyvavimas renginyje – nemokamas.

Globalaus švietimo savaitė vyksta jau 22-ąjį kartą. Iniciatorius – Šiaurės-Pietų centras prie Europos Tarybos. Programą Lietuvoje rengia Lietuvos vaikų ir jaunimo centras.

Daugiau informacijos apie „Globalaus švietimo savaitę 2020“ – ČIA.

Registracijos į nuotolines veiklas nuoroda.

Informacija ir nuotraukos iš: www.svietimonaujienos.lt