Vilniaus rinktinės Jaunojo pasieniečio būrelis pradėjo savo veiklą Vilniaus mieste

Dar vasarą po stovyklos, kuri vyko Pasieniečių mokykloje, į Vilniaus rinktinės bendruomenės pareigūnę kreipėsi moksleiviai iš Vilniaus, prašydami leisti dalyvauti Jaunojo pasieniečio būrelio veikloje.

Todėl jau šių metų liepos 26 dieną įvyko pirmasis neoficialus būsimojo būrelio narių susitikimas – ekskursija Vilniaus rinktinėje, kur motyvuoti vaikai patvirtino, jog tikrai ketina dalyvauti šioje veikloje ir dėstė argumentus kodėl.

Vos prasidėjus mokslo metams, rugsėjo 21 dieną buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis, kuria susitarta oficialiai įsteigti Vilniaus rinktinės ir Vilniaus miesto Antakalnio gimnazijos kuruojamą Jaunojo pasieniečio būrelį. Šiam būreliui vadovaus Vilniaus rinktinės bendruomenės pareigūnė Jolita Pilinkaitė kartu su Antakalnio gimnazijos pedagogu Algirdu Čiukšiu.

Vilniaus rinktinės vadas Virgilijus Raugalė džiaugiasi, kad yra moksleivių, kurie domisi pasieniečio profesija.

Antakalnio gimnazijos direktorė Vita Kirkilienė palaikė mokinių iniciatyvą, didžiavosi, kad Antakalnio gimnazija vienintelė visame Vilniaus mieste turi Jaunojo pasieniečio būrelį ir paprašė jį pristatyti visos mokymo įstaigos bendruomenei. „Paprastai esu labai užimta ir neturiu laiko dalyvauti paskaitose, užbėgau tik trumpam, tačiau pasilikau visoje paskaitoje ir dar šiek tiek po jos. Buvo tikrai labai įdomu. Policijos pareigūnų sulaukiame dažnai, o pasieniečiai mūsų bendruomenėje dar niekad nebuvo apsilankę.“

Taigi, lapkričio 9 dieną bendruomenės pareigūnė Antakalnio gimnazijos moksleiviams ir pedagogams pristatė Valstybės sienos apsaugos tarnybos pagrindines funkcijas, Vilniaus rinktinės veiklos specifiką, pasieniečio profesiją ir įspėjo apie populiarėjantį jaunimo įtraukimą į nusikalstamas veikas bei vardijo dalyvavimo jose pasekmes. Vyko įdomios diskusijos. Viso paskaitose dalyvavo apie 250 Antakalnio gimnazijos vyresniųjų klasių moksleivių.

 

Po paskaitų susirinko Jaunojo pasieniečio būrelio nariai ir drauge su vadovais diskutavo apie metų planus bei renginius, praktiškai mokėsi rikiuotės pagrindų. Kadangi daugiausia būrelio narių domisi aviacija, jau šį mėnesį planuojama ekskursija į Aviacijos valdybą, kur lapkričio 22 dieną vyks gražus renginys, skirtas Lietuvos kariuomenės dienai paminėti.