Pavoverės pasienio užkardoje lankėsi gausus Pabradės „Žeimenos“ gimnazijos JPB narių būrys

2018 m. lapkričio 8 d. Ignalinos pasienio rinktinės Pavoverės pasienio užkardoje lankėsi Pabradės „Žeimenos“ Jaunojo pasieniečio būrelio (toliau-JPB) nariai ir būrelio vadovas Jurijus Stundža. Šiais metais Pabradės „Žeimenos“ gimnazijos JPB būreliui naujas iššūkis, nes į būrelį užsirašė daug vyresnių klasių moksleivių. Jiems viskas įdomu: istorija, tarnyba, ruožas, taktika ir t.t. Todėl naujokai supažindinti su užkarda, pristatyta pasieniečio profesiją, pademonstruota turima ginkluotė ir, žinoma, nauji automobiliai. O užkardos pasienietis Justinas Kindurys, kuris dar šiais metais baigė Pasieniečių mokyklą, pademonstravo svarsčio kėlimo techniką. Pareigūnas yra daugkartinis Lietuvos svarsčių kėlimo varžybų nugalėtojas, dalyvavęs net tarptautinėse varžybose, todėl nuoširdžiai dalinosi su moksleiviais savo įgyta sportine patirtimi ir prisiminimais, kaip pradėjo sportuoti ir kas lėmė jo apsisprendimą būti pasieniečiu.

Moksleiviai džiaugėsi, kad jau šiemet galės pasipuošti Jaunojo pasieniečio būrelio nario ženkleliu, o mums džiugu matyti, kai moksleivių akyse daug energijos, nuotaikos ir dar daugiau noro dalyvauti būrelio veikloje. Tad mūsų Pavoverės pasienio užkardos užduotis – ne tik skatinti mokinius giliau domėtis pasienio veikla, bet ir išpildyti jų norus: organizuoti įvairias varžybas tarp užkardos pareigūnų ir būrelio narių, padėti jiems ruoštis įvairiems renginiams, kuriuos organizuos Ignalinos pasienio rinktinė.

Atvykimas į užkardą – tai puiki galimybė būrelio nariams domėtis pasieniečio profesija, matyti jau patyrusius pareigūnus ir žavėtis jaunų pasieniečių sportiniais pasiekimais. Galbūt iš šito didelio moksleivių būrio bent vienas drąsus, doras ir pareigingas jaunuolis papildys mūsų kolektyvo gretas.

 

Straipsnio ir nuotraukų autorius Audronė Bikulčienė.