Pėsčiųjų žygyje Gintarui Žaguniui atminti ir JPB nariai

Šeštadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Gintaro Žagunio pasienio užkardoje, Šalčininkų rajono Poškonių kaimo apylinkėse vyko pėsčiųjų žygis 28-osioms Gintaro Žagunio žūties metinėms atminti. Į VSAT Vilniaus pasienio rinktinės bei Lietuvos Šaulių sąjungos Karaliaus Mindaugo šaulių 10-osios rinktinės organizuotą žygį šiemet susirinko rekordinis skaičius – net 420 dalyvių.

Pėsčiųjų žygyje dalyvavo ne tik pasieniečiai iš įvairių padalinių, bet įvairių bendruomenių atstovai: Pasieniečių klubo nariai, Jaunojo pasieniečio būrelio vaikai, Lietuvos šaulių sąjungos, Lietuvos skautijos nariai, svečiai iš Lenkijos ir kiti žygio dalyviai.

Šiemet pėsčiųjų žygio dalyviai žygiavo 5 ir 18 km ilgio trasomis. Žygio metu dalyviai turėjo galimybę ne tik pasigrožėti gamta bei lankytinomis Poškonių seniūnijos vietovėmis, bet ir būdami pasienio ruože susipažino su valstybės siena, kur vedė žygio maršrutai.

Dalyvauti šiame žygyje JPB nariams tapo jau savotiška tradicija. Šiais metais žygyje dalyvavo apie 30 vaikų iš visų Vilniaus pasienio rinktinės būrelių. Jaunuoliai nepabūgo  ir pasirinko ilgesnį, 18 km maršrutą.

Po žygio, visi dalyviai vaišinosi pasienietiška koše ir arbata. Dieveniškių istorinio regioninio parko lankytojų centras žygio dalyvius supažindino su turima ekspozicija. Pailsėję ir kiek atgavę jėgas po pėsčiųjų žygio, JPB nariai stebėjo Vilniaus pasienio rinktinės Gintaro Žagunio pasienio užkardos kinologų paruoštą parodomąją programą. Vėliau buvo pristatytas parodomasis tariamo pažeidėjo sulaikymo pasirodymas.

Po pareigūnų pasirodymų renginio dalyviai klausėsi grupės ,,Antikvariniai Kašpirovskio dantys” charizmatiško atlikėjo Juozo Baužio gitara atliekamų kūrinių.

Tekstas ir nuotraukos – Dovilės Sabaliauskienės ir Justynos Kondratovič