Prie sienos su Baltarusija JPB nariams organizuotas pėsčiųjų žygis

Kovo 14 d. ryčiausiame Lietuvos pakraštyje, sienos su Baltarusijos Respublika ruože, vyko Ignalinos pasienio rinktinės Jaunojo pasieniečio būrelių narių pėsčiųjų žygis, skirtas Kovo 11-ajai – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti.

Ketvirtadienio rytą į tradicinį Ignalinos pasienio rinktinės ir Tverečiaus pasienio užkardos pareigūnų organizuotą žygį jų parinktu maršrutu susirinko visų dvylikos rinktinės Jaunojo pasieniečio būrelių nariai, jų vadovai ir būrelius kuruojantys užkardų pareigūnai. Iš viso susibūrė per 170 žygeivių.

 

Visas gausus būrys žygio dalyvių, įsiamžinę bendroje nuotraukoje, su Tverečiaus pasienio užkardos vadu ir užkardos pareigūnais priešakyje, pradėjo 15 kilometrų žygį pėsčiomis palei valstybės sieną…

Iš pradžių žygeiviai laikėsi draugėje, po kelių kilometrų išsibarstė ir virtinė išsitęsė iki kilometro ilgio. Buvo puiki galimybė pasigrožėti po žiemos bundančia gamta, šalia vingiuojančia Dysnos upe bei atsiveriančiomis laukų platybėmis. Moksleiviai ypač noriai fotografavosi prie valstybės sienos ženklų ir su visą kelią juos lydėjusiais Tverečiaus pasienio užkardos kinologu ir jo keturkoju tarnybos draugu Slibinu Gera Nuotaika.

 

 

Pusiaukelėje prie Lukošiškės atraminio punkto žygeivių jau laukė karšta arbata ir sausainiai. Trumpo sustojimo metu žygio dalyviai turėjo progą pasistiprinti ir pailsinti kojas. O pasisėmus jėgų, keliauti toliau…

 

 

Įveikus 15 kilometrų distanciją žygio dalyvius Tverečiaus pasienio užkardos pareigūnai vaišino rinktinės logistų išvirta koše ir arbata.

Kadangi šis jau tradicija tapęs žygis skirtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti, pasistiprinę ir atgavę jėgas, visi stojo prie laužo ir sugiedojo Tautišką giesmę. O prieš išvykdami į namus sustojo bendrai nuotraukai.

Dauguma jaunųjų pasieniečių tokiame žygyje dalyvavo pirmą kartą ir tai jiems buvo savęs išbandymas, savo ištvermingumo patikrinimas. Vieni sakė, kad maršruto nuotolis neilgas ir galėtų nueiti dar tiek, kiti suabejojo ir neslėpė, kad šiek tiek pavargo. Tačiau nei vienas nesigailėjo, kad pasirinko šią dieną praleisti aktyviai, o ir oras, kaip reta, žygiui buvo palankus.