JPB nariai dalyvavo Ugniagesių gelbėtojų organizuotoje tradicinėje atvirų durų dienoje

Jaunojo pasieniečio būrelio nariai, bendradarbiaudami su Jaunųjų ugniagesių sąjunga, dažnai dalyvauja įvairiose bendrose veiklose, dalijasi gerąja praktika. Todėl nuspręsta priimti Lietuvos Jaunųjų ugniagesių sąjungos narių (LJUS) kvietimą dalyvauti bendrame užsiėmime.

Saulėtą penktadienio rytą, Ugniagesių gelbėtojų mokyklos organizuotoje atvirų durų dienoje, jaunieji Vilniaus pasienio rinktinės Antakalnio gimnazijos pasieniečiai galėjo iš arčiau susipažinti su bendradarbiaujančios institucijos mokymosi įstaiga, kursantų veikla, užsiėmimais.

Atvirų durų dienos dalyviai kilo mechaninėmis automobilinėmis kopėčiomis į 30m aukštį ir išbandė gebėjimus nukentėjusiojo paieškoje, gyvenamajame pastate, susipažino su hidrauline gelbėjimo darbų įranga, impulsine gesinimo sistema „IFEX“, ugniagesio gelbėtojo apsaugine apranga ir kvėpavimo organų apsaugos aparatais, dėvėdami ugniagesio gelbėtojo apsauginę aprangą ir kvėpavimo organų apsaugos aparatą. Taip pat apžiūrėjo gaisrinio automobilio techniką ir įrangą.

Apsilankymo metu daugiausiai įspūdžių JPB nariams paliko galimybė ,,pasimatuoti“ drabužius ir įrangą, ugniagesių naudojamą gelbėjant asmenis iš patalpų nelaimės metu. JPB nariai išmėgino ir savo jėgas. Nepaisant sunkios įrangos, tamsios ir pilnos dūmų patalpos, (nepavojingos, mokomosios, imitacinės) JPB narės įvykdė šią užduotį pagal visus iškeltus reikalavimus.

Nors svarbiausieji tądien buvo ugniagesiai,  JPB nariai taip pat neliko nepastebėti, o jų uniforma ir emblemos atkreipė kitų jaunuolių, atvykusių iš Lietuvos mokyklų, dėmesį.  Mokinių užkalbinti Jaunojo pasieniečio būrelio nariai papasakojo apie savo veiklą, pristatė atstovaujamą instituciją.

Po vizito Ugniagesių mokykloje, JPB nariams liko daugybę įspūdžių. Aptarus dienos eigoje pamatytus vaizdus ir veiklą, jaunieji pasieniečiai pritarė, kad ugniagesių darbas yra labai svarbus ir pavojingas, o bendruomenės pareigūnė J. Kondratovič džiaugiasi, kad jų noras tapti pasieniečiais neišblėso.

Pasibaigus renginiui, už puikiai praleistą laiką padėkota renginio organizatoriams, ir, tęsiant bendradarbiavimą, pasiūlyta Lietuvos Jaunųjų ugniagesių sąjungos nariams susipažinti iš arčiau su pasieniečio profesija – gegužės 3-ąją dieną dalyvaujant Pasieniečių mokyklos organizuojamoje atvirų durų dienoje.

Straipsnis: Vilniaus pasienio rinktinės viešųjų ryšių specialistės Dovilės Sabaliauskienės.