Visagino „Gerosios vilties“ progimnazijos JPB išvyka į Puškų pasienio užkardą

2019 m. sausio 14 d. Ignalinos pasienio rinktinės saugomo sienos ruožo teritorijoje buvo įsteigtas dar vienas Jaunojo pasieniečio būrelis (JPB).  Dvi dešimtys Visagino „Gerosios  vilties“ progimnazijos moksleivių susidomėjo pasieniečio profesija ir prisijungė prie šio būrelio veiklos.

Vasario 4 d. JPB nariai kartu su būrelio vadove Jolanta Paukštytė-Glaskienė išvyko į Puškų pasienio užkardą. Moksleivius pasitiko užkardos vyriausioji specialistė Renata Romančenkienė. Ekskursija po pasienio užkardą prasidėjo salėje, kurioje moksleiviams buvo pristatytas Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) filmukas apie pasieniečio profesiją, atsakyta į jiems rūpimus klausimus ir supažindinti su tolimesne būrelio veikla.

 

Sniegas bei žvarbus vėjas neišgąsdino jaunųjų pasieniečių ir jie pakilo į užkardos bokštą, nuo kurio atsiveria Lietuvos bei Baltarusijos Respublikų  žiemiškos gamtos platybės.

VSAT ginkluotė pati įdomiausia tema moksleiviams. Užkardos pareigūnai papasakojo  ir parodė, kokia ginkluote naudojasi pasieniečiai, kokios specialiosios priemonės yra būtinos tarnybos metu.

 

Apžiūrėję užkardos transporto priemones jaunieji pasieniečiai sugrįžo į mokyklą džiaugdamiesi, kad tapo Jaunojo pasieniečio būrelio nariais.