Jaunojo pasieniečio būrelio nariai ir Jaunieji ugniagesiai savanoriai susitiko Pasieniečių mokykloje

Pirmadienį Vilniaus pasienio rinktinės Antakalnio gimnazijos Jaunojo pasieniečio būrelio nariai kartu su Jaunaisiais ugniagesiais savanoriais lankėsi Pasieniečių mokykloje.

Nuo ankstyvaus ryto užsiėmimų metu jaunuoliai mokėsi rikiuotės principų bei ypatumų (elementų), praktinių kovinės savigynos veiksmų, o kiek vėliau buvo supažindinti ir su Valstybės sienos apsaugos tarnyboje naudojama ginkluote.

Įdomu tai, kad mokymų metu netrūko praktinių užduočių – jaunuoliai galėjo patikrinti savo gabumus išrinkdami ir surinkdami ginklus per duotą laiką. Pasibaigus užsiėmimams, Jaunojo pasieniečio būrelio nariai ir Jaunieji ugniagesiai savanoriai dar ilgais dalijosi įspūdžiais prie arbatos puodelio.

Tokie mokymai, tradiciškai vykstantys Pasieniečių mokykloje, organizuojami jau nebe pirmą kartą. Šių mokomųjų susitikimų metu jaunuoliai, ateityje siekiantys tapti pareigūnais, turi galimybę pasidalinti patirtimi ir plačiau susipažinti su VRM sistema. Šiuo metu 3 Jaunieji pasieniečiai ypač aktyviai domisi stojimo galimybėmis: Ksenija, Raimondas ir Ana planuoja stoti per artimiausius stojimus.

Pasibaigus renginiui, mokiniai negailėjo gražių žodžių mokyklos dėstytojams, kurių pastangos dar labiau priartino prie pasieniečio profesijos pasirinkimo.

Nuotraukos: VSAT Prevencijos skyriaus.

Straipsnis: Vilniaus pasienio rinktinės viešųjų ryšių specialistės Dovilės Sabaliauskienės.