VSAT stalo teniso varžybose – moksleivių triumfas

Trečiadienį Pasieniečių mokykloje Medininkuose vyko VSAT stalo teniso varžybos, skirtos skatinti tarnybos padalinių bendradarbiavimą ir fizinį aktyvumą. Šiais metais nutarta pasikviesti ir svečius. Turbūt ne daug kas nujautė, kad moksleivių komandos iš Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazijos (ŠLTG) ir Vilniaus pasienio rinktinės Oro uosto pasienio užkardos Mickūnų gimnazijos Jaunojo pasieniečio būrelio taip aršiai stos į kovą su pasieniečiais.

Iš viso rungėsi devynios komandos – 2 svečių ir Ignalinos, Vilniaus, Varėnos, Pagėgių, Pakrančių apsaugos pasienio rinktinių, Pasieniečių mokyklos bei VSAT centrinės įstaigos komandos. Kiekvieną komandą sudarė du vyrai ir moteris. Varžybos vyko pagal tarptautines stalo teniso taisykles, kurių vykdymą koordinavo Lietuvos stalo teniso asociacijos nacionalinės kategorijos teisėjas Viktoras Frizel bei Pasieniečių mokyklos Profesinių dalykų skyriaus personalo mokymo specialistas Romas Cironka.

Komandos buvo suskirstytos į du pogrupius. Jau pirmų susitikimų metu ėmė aiškėti, kad moksleiviai atvyko ne tik sudalyvauti, bet rimtai pasipriešinti. Svečių komandos buvo suburtos iš jaunuolių, reitinguojamų Lietuvos stalo teniso asociacijos teniso žaidėjų. 2 stipriausios pogrupio komandos žaidė dėl 1-4 vietų ir t.t. Pasibaigus komandinėms varžyboms, komandos vietas išsidalino taip: 1 – Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazijos komanda, 2 – Vilniaus PR Oro uosto užkardos Mickūnų gimnazijos JPB komanda, 3 – Ignalinos PR, 4 – Varėnos PR, 5 – Pagėgių PR, 6 – Pasieniečių mokykla, 7 – Pakrančių apsaugos PR, 8 – Vilniaus PR, 9 – Centrinės įstaigos komanda.
Varžybų nugalėtojams bei prizininkams Pasieniečių mokyklos viršininkas Vytautas Strolia įteikė taures, medalius, diplomus ir atminimo dovanas.