Praktiniai mokymai šaudykloje Mickūnų gimnazijos JPB nariams

Gegužės 28d.  Vilniaus pasienio rinktinės Vilniaus oro uosto pasienio užkardos Mickūnų gimnazijos Jaunojo pasieniečio būrelio nariai atvyko į Vilniaus rinktinės vadavietę, kurios teritorijoje įsikūrusioje šaudykloje, atvykusiems mokiniams vyko praktiniai mokymai su šaunamuoju ginklu.

VSAT Turto valdymo valdybos Vilniaus skyriaus logistikos specialistas Ričardas Bernackas, atsakingas už šaudymų organizavimą bei vykdymą Vilniaus pasienio rinktinėje tarnaujantiems pareigūnams, mokymus ekskursantams pradėjo akcentuodamas pagrindines saugaus elgesio su šaunamuoju ginklu taisykles.

Praktinė mokymų dalis prasidėjo nuo supažindinimo su pasienio pareigūnų tarnyboje naudojamais šaunamaisiais ginklais – Glock 19, Glock 17. Šiuos ginklus pasieniečiai dažniausiai naudoja tarnybos metu.

JPB nariai buvo supažindinti su ginklo dalimis, parodytas Glock 19 dalinis išardymas, išsamiai paaiškinta, kad norint išardyti ginklą, jo dalys turi būti dedamos  iš eilės. Kiekvienas JPB narys turėjo galimybę, išardyti ir  surinkti ginklą.

Mickūnų gimnazijos JPB nariai nuoširdžiai dėkoja šaudybos vadovui Ričardui Bernackui už šiltą priėmimą ir įdomius praktinius mokymus.