Ignalinos pasienio rinktinės JPB narių žygis

Birželio 17-18 d. ryčiausiame Lietuvos pakraštyje, Vosiūnų kaime, sienos su Baltarusijos Respublika ruože, vyko II-asis Ignalinos pasienio rinktinės organizuotas Jaunojo pasieniečio būrelių narių žygis su nakvyne, skirtas populiarinti pasieniečio profesiją, ugdyti jaunąją kartą, skatinti moksleivių pilietinį ugdymą ir jų užimtumą, skleisti gerąją patirtį.
Pirmadienio rytą į žygį Tverečiaus pasienio užkardos veikimo teritorijoje susirinko penkių rinktinės Jaunojo pasieniečio būrelių nariai, jų vadovai. Visas būrys žygio dalyvių, papietavę, įsikūrę, įsiamžinę bendroje nuotraukoje, pradėjo žygį pėsčiomis palei valstybės sieną…

Sugrįžus į stovyklavietės vietą visi pilni entuziazmo, dar kupini jėgų, puolė įrenginėti aikštelę, kurioje pasiskirstę komandomis žaidė tinklinį, žaidimą „Bulvė“, jėgas išbandė virvės traukimo rungtyje, taiklumą demonstravo šaudydami iš pneumatinio šautuvo.

Be darbų neliko ir būrelių vadovai – jiems teko gaminti maistą, valyti ir kepti žuvį.

Koks vakaras be laužo? Pradėjus temti visi draugiškai kūrė laužą, valgė vakarienę ir susėdę ratu smagiai šnekučiavosi. Taip nepastebimai atėjo rytas. Kaip bebūtų gaila, bet visiems teko susitvarkyti stovyklavietę, atsisveikinti ir grįžti į namus.