Ignalinoje krepšinio 3×3 varžybose susirungė jaunieji pasieniečiai

Vasario 10 d. Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijos sporto salėje vyko jau kelintus metus iš eilės organizuojamos Jaunojo pasieniečio būrelių narių krepšinio 3 × 3 varžybos.

Šiais metais varžybose dalyvavo net 16 (11 vaikinų ir 5 merginų) komandų iš Ignalinos, Vidiškių, Didžiasalio „Ryto“, Švenčionių Zigmo Žemaičio, Švenčionėlių Mindaugo, Visagino „Atgimimo“ gimnazijų, Ignalinos Česlovo Kudabos, Visagino „Gerosios vilties“ progimnazijų ir Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos Adutiškio vidurinio ugdymo skyriaus. Šiais metais prie varžytuvių krepšinio turnyre prisijungė dvi jaunųjų pasieniečių komandos iš Vilniaus Antakalnio ir Vilniaus rajono Mickūnų gimnazijų.

Į varžybas atvykusius jaunuosius krepšininkus pasveikino Vilniaus pasienio rinktinės vyresnioji specialistė (bendruomenės pareigūnė) Jolanta Vaickuvienė Ji žaidėjams linkėjo sėkmės, ištvermės ir taiklios rankos siekiant pergalės.

Varžybų vyresnysis teisėjas Tverečiaus pasienio užkardos specialistas Andrejus Matvėjevas turnyro dalyvius supažindino su varžybų taisyklėmis.

Vaikinų komandos žaidė dviejuose pogrupiuose. Po kovų krepšinio aikštelėje išaiškėjo A ir B pogrupiuose žaidusių komandų rezultatai. A pogrupyje taikliausia buvo Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos Adutiškio vidurinio ugdymo skyriaus komanda, pelniusi 6 taškus. B pogrupyje teisę tęsti žaidimą išsikovojo taip pat 6 taškus pelniusi Vidiškių gimnazijos komanda.

Pusfinaliuose susirungė A pogrupyje 1 vietą užėmusi Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos Adutiškio vidurinio ugdymo skyriaus komanda su B pogrupyje 2 vietą užėmusia Zigmo Žemaičio gimnazijos komanda ir A pogrupyje 2 vietą užėmusi Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos komanda su B pogrupyje 1 vietą užėmusia Vidiškių gimnazijos komanda.

Po aršių kovų po krepšiu dėl I–II vietų susirungė Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos ir Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos jaunųjų pasieniečių ekipos. O dėl III vietos į aikštę kovoti išėjo Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos Adutiškio vidurinio ugdymo skyriaus ir Vidiškių gimnazijos ekipos.

Po finalinės kovos vaikinų komandos prizines vietas pasidalino taip: I-ąją vietą rezultatu 12:7 iškovojo Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos komanda, II-oji vieta atiteko Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos komandai, III-ąja džiaugėsi Vidiškių gimnazijos krepšininkai.

Vaikinų iki 14 metų ir merginų komandos žaidė rato sistema. Jie, neatsilikdami nuo vyresnėlių, taip pat atkakliai varžėsi siekdami iškovoti pergalę. O po kovų krepšinio aikštelėje išaiškėjo ir nugalėtojai.

Tarp merginų gimnazisčių I-ąją vietą iškovojo Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos komanda, II-ąją – Ignalinos gimnazijos komanda, o III-oji vieta atiteko Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos ekipai. Mergaičių iki 14 metų komandos buvo dvi ir vietas pasiskirstė taip: I-ąją užėmė Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos, o II-oji atiteko Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijos jaunųjų krepšininkių komandoms.

Jauniai iki 14 metų laiptelius ant nugalėtojų pakylos pasidalino taip: I-ąją vietą – Visagino „Gerosios vilties“ progimnazijos, II-ąją – Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos komandos, o III-oji atiteko Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijos jauniesiems krepšininkams.

Su pergale krepšinio žaidėjus pasveikino, apdovanojo medaliais ir diplomais Vilniaus pasienio rinktinės specialistė (bendruomenės pareigūnė) Vaida Mikulėnienė ir Tverečiaus pasienio užkardos specialistas Andrejus Matvėjevas.

Tekstas – Rimos Maldžiūtės

Nuotraukos – Vaidos Mikulėnienės