Jaunųjų pasieniečių istorijos‬. Interviu su Ana (I)

Pristatome interviu seriją – „Jaunųjų pasieniečių istorijos‬“. Jų tikslas daugiau papasakoti apie #JPB narius, jų veiklas ir motyvus dalyvauti šio būrelio veiklose. Taip pat pristatyti stojimo į Pasieniečių mokyklą sąlygas ir galimybes tapti šios mokyklos kursantu (-e). Pirmasis interviu apie buvusią Vilniaus pasienio rinktinės JPB narę, dabar jau Pasieniečių mokyklos kursantę Aną.

 

1. Kiek laiko esi JPB narė? Kas paskatino prisijungti? 

Jaunojo pasieniečio būrelio nare buvau vienerius metus, tačiau ir šiuo metu esu neatsiejama jo dalis. Prie būrelio paskatino prisijungti noras iš anksto pažinti pačią profesiją, jos unikalumus. Ir tai tapo motyvu nuo rudens papildyti Pasieniečių mokyklos kursantų gretas.

2. Labiausiai įtraukianti veikla būrelyje buvo… 

Įsimintiniausia buvo išvyka į Užsieniečių registracijos centrą, kuriame tarnaujantys pasieniečiai supažindino su savo atsakomybėmis, pristatė užsieniečių priėmimo sąlygas ir kita. Dar ryškus prisiminimas išliko iš vasaros stovyklos, kai nepažįstamoje vietovėje, tamsiu paros metu ėjome į orientacinį žygį. Toks iššūkis suteikė galimybę įsivertinti savo žinias ir gebėjimus.

3. Padėk! Trūksta drąsos prisijungti prie būrelio narių. Tavo patarimas man… 

Nauji draugai, įtraukiantis laikas, naujos žinios ir ugdomi „pasienietiški“ gebėjimai, stiprinama fizinė ir emocinė ištvermė … Niekada net neįtarsi, kas gyvenime Tau gali praversti, todėl skatinu būtinai prisijungti prie būrelio!

4. Jei sportui kasdien skirčiau tik 20 min… 

Sunku išskirti, visos sportinės veiklos yra reikalingos. Greičiausiai rinkčiausi tiesiog fizinius pratimus su savo kūno svoriu, kad jaučiausi sveika ir stipri.

 

Susidomėjai? Nori tapti Pasieniečių mokyklos kursantu (-e)? Tuomet apie stojimo sąlygas skaityk čia: https://bit.ly/3eEJUr1