Jaunųjų pasieniečių istorijos‬. Interviu su VSAT pareigūnu Justinu (VI)

Tęsiame interviu seriją – „Jaunųjų pasieniečių istorijos‬“. Jų tikslas daugiau papasakoti apie JPB narius, jų veiklas ir motyvus dalyvauti šio būrelio veiklose bei ateityje pasirinkti VSAT pareigūno kelią. Šiame interviu savo įžvalgomis dalinasi buvęs Ignalinos gimnazijos jaunasis pasienietis, vėliau Pasieniečių mokyklos kursantas, dabar jau VSAT pareigūnas Justinas (19 m.).

  1. Kas paskatino prisijungti prie būrelio?

Jau 12-oje klasėje buvau nusprendęs rinktis valstybinį darbą. Beveik pusmetį buvau JPB nariu. Per šį laikotarpį dalyvavau daugelyje užsiėmimų, jų metu stengdavausi dėti visas pastangas, bandžiau perprasti veiklų ypatybes, kas visas veiklas padarė įdomias. Baigęs mokyklą, vedinas draugų paskatinimo bei smalsumo, rinkausi tarp tarnavimo kariuomenėje ar mokslų Pasieniečių mokykloje.

  1. Studijos PM kokios jos? Ar pritaikei būrelyje įgytas žinias ir gebėjimus studijuodamas?

Mokydamasis mokykloje buvau tiek JPB, tiek Lietuvos šaulių sąjungos nariu – čia įgytos žinios ir gebėjimai truputį palengvino mokslus, tačiau iššūkių netrūko. Man, studijos buvo įdomios – mokyklos aplinka pritaikyta prie kursantų poreikių – turėjome tiek teorines, tiek praktines paskaitas, laisvalaikiu galėjome sportuoti treniruoklių salėje. Esu dėkingas dėstytojams, kurie ne tik yra savo sričių specialistai, bet kartu itin žmogiški, kadangi nuoširdžiai stengdavosi padėti visiems kursantams.

  1. Kokie Tavo įspūdžiai tapus pasieniečiu? Su kokiais iššūkiais susidūrei? Ar rekomenduoji tapti VSAT pareigūnu?

Pabaigęs mokslus Pasieniečių mokykloje ir pradėjęs tarnybą supratau, kokią atsakomybę turi pareigūnas. Kaip naujai „iškeptam“ pasieniečiui, man viskas yra labai įdomu. Tarnybą atlieku Medininkų kelio poste, darbas čia, tikrai nestokoja įvairių iššūkių, tačiau galiu džiaugtis savo kolegomis, kurie yra paslaugūs, pataria, atsako į klausimus – tai man padeda įveikti iškylančius sunkumus tarnyboje.

Be abejo rekomenduoju savo pažintį su pasieniu pradėti JPB, tada pasirinkti mokslus PM bei sėkmingai ją baigus, tapti VSAT pareigūnu!