Jaunųjų pasieniečių istorijos‬. Interviu su Austėja (VII)

Tęsiame interviu seriją – „Jaunųjų pasieniečių istorijos‬“. Jų tikslas daugiau papasakoti apie JPB narius, jų veiklas ir motyvus dalyvauti šio būrelio veiklose bei ateityje pasirinkti VSAT pareigūno kelią. Šiame interviu savo įžvalgomis dalinasi buvusi Ignalinos gimnazijos jaunoji pasienietė, dabar jau Pasieniečių mokyklos kursantė – Austėja (18 m.).

  1. Kas paskatino prisijungti prie būrelio? Kas įsiminė labiausiai?

Išties apie tarnybą pasienyje svajojau nuo vaikystės. Sužinojusi, jog mano mokykloje veikia JPB, prisijungiau prie jo ir 3 metus aktyviai dalyvavau užsiėmimuose. Čia, sužinojau daugiau apie darbo sąlygas ir galimybes tobulėti VSAT. Veiklos buvo aktyvios – ėjome į žygius palei valstybės sieną, vykdavome į įvairias ekskursijas. Svarbus buvo, mus motyvuojančio, niekada nepasiduoti, ir siekti savo tikslo, skatinančio vadovo Andrejaus Matvėjevo palaikymas, tai ugdė mūsų ištvermingumą.

  1. Studijos Pasieniečių mokykloje kokios jos? Ar pritaikei būrelyje įgytas žinias ir gebėjimus studijuodama?

Nors PM mokausi dar visai trumpai, tačiau studijos čia yra įdomios tiek per teorijos, tiek per praktikos paskaitas, žinoma įgytos žinios truputį palengvina mokslus. Neseniai pasirinktoje pasienio užkardoje atlikau praktiką. Jos metu turėjau galimybę pamatyti tikrą, pasieniečių kasdienybę. Ateityje norėčiau tapti kinologe, tad šią praktiką atlikau su kinologu-instruktoriumi, kuris atsakė į visus su šia sritimi man rūpimus klausimus

  1. Ar rekomenduoji tapti JPB-PM dalimi?
Žinoma, rekomenduoju! Visų pirma siūlau tapti JPB nariu (-e) ir įgyti pirmąsias žinias apie šią profesiją, kurios pasitarnaus ir Pasieniečių mokykloje. Taip pat patirti naujų iššūkių, bei išbandyti save įvairiose situacijose.
Šiandien visi 36 laidos Pasieniečių mokyklos kursantai išvyksta į 3 savaičių mokymus Lietuvos kariuomenės Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomąjį pulką Rukloje – linkime ištvermės mokymuose!