Tarp aktyviausių iniciatyvos „Atverk duris vasarai“ 2020 organizatorių – VSAT pasienio rinktinės

Skelbiame organizacijų, aktyviausiai prisijungusių prie iniciatyvos „Atverk duris vasarai“ ir pasiūliusių įdomiausių veiklų, sąrašą. Švietimo, kultūros ir kitas įstaigas įsitraukti į iniciatyvą „Atverk duris vasarai“ Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras pakvietė jau penktą kartą.

Šiemet prie iniciatyvos prisijungė ir galimybę daugiau nei 20 tūkstančių vaikų turiningiau leisti vasarą suteikė 266 įstaigos tiek miestuose, tiek kaimo vietovėse. Saugias edukacines erdves siūlė neformaliojo vaikų švietimo įstaigos, daugiafunkciai centrai, muziejai, bibliotekos, mokyklos.

Vaikams organizuotos sporto varžybos, kūrybinės dirbtuvės, knygų skaitymo popietės ir kt. Daug dėmesio skirta siekiant skatinti ir sudaryti galimybes vaikams judėti, bendrauti, lavinti kūrybiškumą.

Iniciatyvos dalyviai aktualią informaciją mokiniams ir tėvams skelbė „Atverk duris vasarai“ internetinėje paskyroje https://www.lmnsc.lt/atviros_edukacines_erdves_2020/?m=1.

Aktyviausiai iniciatyvoje dalyvavo ir daugiausia edukacinių erdvių atvėrė – Šiaulių r., Jurbarko r., Vilniaus miesto, Kėdainių ir Šilutės r. savivaldybių švietimo, kultūros ir kitos įstaigos. Aktyviai dalyvavo organizacijos ir iš kitų šalies rajonų.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus, Varėnos ir Pagėgių pasienio rinktinių atstovai bus apdovanoti Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos padėkomis. Su VSAT veikla įvairių užsiėmimų metu susipažino daugiau nei 1300 įvairaus amžiaus šalies jaunuolių!

Iniciatyvoje „Atverk duris vasarai“ 2016 m. veikė 162 edukacinės erdvės, 2017 m. – 320, 2018 m. – 270, pernai 317 erdvių.

 

Informacija: www.lmnsc.lt