„Fizinio aktyvumo mėnuo“ baigėsi – kokie pasiekimai?

2021 m. kovo 8 – balandžio 7 d. Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centre veikiantis Jaunojo pasieniečio būrelis (JPB) vadovaujamas pasieniečio Andriaus Birštono pakvietė visus šalies būrelius jungtis prie iniciatyvos „Fizinio aktyvumo mėnuo“. Į projektą buvo kviečiami jaunieji pasieniečiai, jų vadovai ir koordinatoriai (VSAT pareigūnai). Kiekvienas iš dalyvių turėjo pasirinkti konkretų tikslą, kurį turėjo įvykdyti kasdien.

 

Dauguma iniciatyvoje dalyvavusiųjų pasirinkto vaikščiojimą, kita dalis bėgimą ar važiavimą dviračiu – dalis dalyvių, visas šias veiklas dubliavo, tad fizinio aktyvumo mėnuo išties atspindėjo iniciatyvos esmę – visapusį fizinį aktyvumą!. Vienas pavyzdžių – Vilniaus pasienio rinktinės bendruomenės pareigūnė Jolanta Vaickuvienė – nuėjusi beveik 370 000 žingsnių, nubėgusi 5 ir dviračiu nuvažiavusi 25 km atstumą. Vienuolika prie „Fizinio aktyvumo mėnesio“ prisijungusių dalyvių perkopė  2 378 745 žingsnių ribą!

 

Iš visų dalyvių aktyviausi, ir dar prieš iniciatyvą (beveik 2 savaites anskčiau) sportuoti pradėję aštuoni jaunieji Vilkaviškio pasieniečiai rinkosi įvairius sportinius pratimus, tokius kaip – atsispaudimai, prisitraukimai ir kt. Nariai, asmeninę treniruočių eigą ir pažangą stebėjo išmaniuosiuose įrenginiuose įdiegtose sporto aplikacijose. Bendruomeniškumas ir sveika konkurencija subūrė jaunuolius į specialiai šiai iniciatyvai sukurtą grupę, kurioje nariai dalijosi savo pasiekimais. Iš viso tuzinas šio būrelio narių ir jų vadovas Andrius fizinėms veikloms iš viso per šias 43 dienas skyrė apie 170 valandų.

 

Aktyviausiems ir energingiausiems JPB nariams skirti prizai!