Uosto užkardos jaunojo pasieniečio būrelio nariai lankėsi Palangos oro uoste

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos (toliau – VSAT) Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės Uosto užkardos jaunojo pasieniečio būrelio nariai vyko susipažinti su pasieniečių tarnyba, dirbančių  Palangos oro uoste.

Apsilankymo metu būrelio narius VSAT pareigūnai supažindino su oro uoste galiojančiomis tvarkos taisyklėmis, pasieniečių darbo vietomis, turima įranga tikrinti atvykstančius ir išvykstančius keleivius.

Jaunieji „pasieniečiai“ stebėjo, kaip leidžiasi į Palangos oro uostą karinis sraigtasparnis. Oro uosto saugos tarnybos darbuotojai parodė, kaip yra žymimos oro uosto linijos, stovėjimo vietų linijos, o  ugniagesių tarnybos pareigūnai parodė savo tarnybines patalpas, stebėjimo centrą, iš kurio stebi orlaivių pakilimo taką bei techniką, kuria naudojasi kasdieninėje tarnyboje.

Daug emocijų būrelio nariams sukėlė juos vežant ugniagesių mašina.

Mokiniai džiaugėsi tokiais užsiėmimais, kurių metu supažindinami su įvairia pasieniečių tarnyba. Ir džiaugėsi būrelio vadovo, Andriaus Ragausko, mokymų planuose numatyta ekskursija į VSAT Palangos pasienio užkardos Karklės atraminį punktą.