Švelnėja karantino reikalavimai neformaliajam švietimui (ŠMSM)

Vyriausybės nutarimu nuo gegužės pabaigos švelnėja karantino reikalavimai neformaliajam vaikų ir suaugusiųjų švietimui, profesiniam mokymui, aukštojo mokslo studijoms. Pastarosios galės vykti ir mišriu būdu, o neformaliojo vaikų ir suaugusiųjų švietimo užsiėmimuose galės dalyvauti daugiau asmenų.

Nuo gegužės 24 d. neformaliojo vaikų švietimo užsiėmimuose atvirose erdvėse gali dalyvauti viena grupė, kurioje būtų ne daugiau kaip 25 vaikai. Uždarose erdvėse vykstančiuose užsiėmimuose gali dalyvauti ne daugiau kaip 10 vaikų, turi būti užtikrinamas 10 m² plotas vienam vaikui. Taip pat leidžiami ir individualūs neformaliojo vaikų švietimo užsiėmimai.

Rengiant vaikų stovyklas, laikomasi reikalavimo, kad vienoje grupėje dalyvautų ne daugiau kaip 15 vaikų ir būtų užtikrintas 5 m² plotas vienam vaikui.

Visais šiais atvejais reikalinga užtikrinti ir kitas operacijų vadovo nustatytas asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi būtinas visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygas.

Jeigu neįmanoma užtikrinti tokių sąlygų, neformaliojo vaikų švietimo užsiėmimai toliau vyksta nuotoliniu būdu arba stabdomi.

Parengta pagal ŠMSM informaciją