Didesnės vaikų stovyklų grupės jau nuo birželio 17 d. – ŠMSM

Neformaliojo vaikų švietimo užsiėmimuose uždarose erdvėse vienu metu ir vaikų stovyklose vienoje grupėje galės dalyvauti ne daugiau kaip 30 vaikų. Ribojimai netaikomi, kai vaikų stovykloje dalyvauja tik vaikai ir darbuotojai, kurie atitinka vieną iš šių sąlygų: yra pilnai pasiskiepiję nuo COVID-19 ligos, persirgę ja ir nuo ligos patvirtinimo praėję ne daugiau nei 210 dienų arba yra atlikę COVID-19 tyrimą ir gavę neigiamą atsakymą (ne anksčiau nei prieš 72 valandas atlikus PGR tyrimą arba ne anksčiau nei prieš 48 valandas atlikus antigeno testą). Iki šio Vyriausybės sprendimo stovyklų grupės negalėjo būti didesnės nei 15 vaikų.

Organizuojant neformaliojo suaugusiųjų švietimo bei profesinio mokymo veiklas uždarose erdvėse nebelieka žmonių skaičiaus ribojimų – nuo šiol turės būti užtikrintas 10 kv. m patalpos plotas vienam asmeniui. Jei to padaryti negalima, užsiėmime gali dalyvauti ne daugiau nei vienas asmuo. Ploto vienam asmeniui reikalavimai netaikomi, jei užsiėmime dalyvauja tik Galimybių pasą, t. y. imunitetą ligai, turintys asmenys – pilnai pasiskiepiję, persirgę arba atlikę COVID-19 tyrimą ir gavę neigiamą jo atsakymą.

Visos veiklos privalo būti vykdomos užtikrinant valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytas asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi ir kitas būtinas visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygas.

Vyriausybės nutarimas įsigalios nuo ketvirtadienio, birželio 17 d.

ŠMSM informacija