Kenos JPB nariai pažintiniame pėsčiųjų žygyje

Pirmadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Kenos pasienio užkardos pareigūnai kartu su Vilniaus rajono Kalvelių ,,Aušros” gimnazijos Jaunojo pasieniečio būrelio (JPB) nariais dalyvavo pažintiniame pėsčiųjų žygyje prie valstybės sienos.

Jaunieji pasieniečiai, nepabūgę nenumaldomos saulės šilumos, nugalėjo karštį, lavino ištvermę ir ryžtingai nusiteikę nesunkiai įveikė pareigūnų parinktą trasos atkarpą, kuri siekė 4 km. Kenos pasienio užkardos vyresnioji specialistė Jana Lembutaitė, būrelio vadovė ir vykdomos veiklos koordinatorė, žygio metu bendravo su mokiniais, sudomino netikėčiausiomis istorijomis apie šių dienų kontrabandos, neteisėtų migrantų ir vogtų transporto priemonių gabenimo būdus, pasakojo apie sunkumus, su kuriais tarnyboje susiduria pasieniečiai, supažindino su pasieniečio profesijos pasirinkimo galimybėmis.

Žygio metu jaunimas supažindintas su Valstybės sienos apsaugos ypatumais, JPB nariai turėjo galimybę pabendrauti su pasieniečiais, kurie vykdė sargybą ,,Mobilusis patrulis”, užduoti jiems rūpimus klausimus. Žygio dalyvius lydėjo puiki nuotaika, nauji įspūdžiai ir geras oras.

Atminimui žygeiviai nusifotografavo prie valstybės sienos ženklo. Žygiui pasibaigus, būrelio vadovė palinkėjo linksmų ir gražių vasaros atostogų akimirkų!

Teksto autorė – Dovilė Sabaliauskienė, Vilniaus PR viešųjų ryšių specialistė