Vilkaviškio JPB išbandė Camino Lituano kelią

Praėjusią savaitę Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centro JPB nariai, kartu su savo vadovu Vištyčio pasienio užkardos jaunesniuoju specialistu Andriumi Birštonu,  išbandė save eidami Camino Lituano kelio taku.

Camino Lituano – kas tai?

Camino Lituano – pirmas ir vienintelis savarankiškai keliauti paruoštas 500 kilometrų šiuolaikinis piligrimų kelias, besidriekiantis per visą Lietuvą ir prisijungiantis prie Europos tarptautinio Šv. Jokūbo kelių tinklo.Kelias prasideda ties Latvijos ir Lietuvos siena Žagarėje, vingiuoja per Šiaulių, Kauno, Alytaus apskritis ir pasiekia Lenkiją, kurioje susijungia su Camino Polaco piligrimų taku.

Camino Lituano suskirstytas į vidutiniškai 25 kilometrų dienos kelionės etapus, jis sužymėtas tradicinėmis geltonomis rodyklėmis bei kriauklėmis. Visą kelio maršrutą sudaro 21 etapas nuo Žagarės iki Seinų. Prie pagrindinio kelio prisijungia naujos atšakos, kurių dėka Camino Lituano kelią galima pasiekti iš kitų Lietuvos kampelių.

Camino Lituano – ne tik pažymėtas maršrutas žemėlapyje. Tai – gyvas socialinis, kultūrinis, ekonominis reiškinys, prie kurio prisideda ir vietinės bendruomenės (daugiau informacijos: https://caminolituano.com/).

JPB nariai, kartu su savo vadovu Camino Lituano kelią pradėjo Kėdainiuose ir ją tęsė iki Kauno, jų kelionė truko tris dienas. Žygio metu jaunuoliai susipažino su krašto kultūra ir istorija, išbandė save karščiu ir žinoma patobulino įdegį.

JPB vadovas Andrius: ,,Nuovargis didelis, bet įspūdžiai teigiami!“ 😀

Tekstas – Dovilės Jankauskienės

Nuotraukos – Vilkaviškio JPB