Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos JPB papildė nauji nariai

Įsibėgėjus mokslo metams Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos Jaunojo pasieniečio būrelis pasipildė naujais nariais. Norą jais tapti pareiškė 18 gimnazistų.

Antradienį į suplanuotą naujų narių priėmimo ceremoniją vyko Vilniaus pasienio rinktinės bendruomenės pareigūnė Jolanta Vaickuvienė ir Sienos kontrolės skyriaus vyresnysis specialistas (kinologas) Justas Aidietis su tarnybiniu šunimi.

Susirinkusiems per 30-mt Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos ir Adutiškio vidurinio ugdymo skyriaus esamų ir būsimų narių J. Aidietis pristatė pasieniečio profesiją, kinologo darbą bei reikalavimus norint įgyti šią specializaciją. Daugiau kaip valandą trukusio pristatymo metu Justas papasakojo, kaip pats tapo pasieniečiu, o kartu ir kinologu. Pasakodamas apie savo darbo ypatumus, pareigūnas gimnazistus sudomino nutikimais, patirtais tarnybos metu, ir kitomis subtilybėmis. Jaunuoliai sužinojo, kiek, kokių veislių tarnybinių šunų yra Valstybės sienos apsaugos tarnyboje, kokias funkcijas jie atlieka bei kaip yra dresuojami siekiant turėti patikimą pagalbininką tarnyboje.

Vėliau kinologas su savo augintine, 2-jų metų belgų avigane Harpija, pademonstravo parodomąją programą. Savo gebėjimus ji parodė paklusdama kinologui ir vykdydama jo duodamas komandas, surasdama paslėptus daiktus ir galiausiai – parodydama gebėjimą skaičiuoti. Savo matematinius įgūdžius ji pademonstravo tiksliu lojimų skaičiumi.

Po kinologo su tarnybiniu šunimi pasirodymo bendruomenės pareigūnė J. Vaickuvienė pasveikino naujuosius Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos būrelio narius ir įteikė priesaikas, kuriomis jie pasižadėjo aktyviai dalyvauti būrelio veiklose, gerbti būrelio vadovą, savo sąžiningu elgesiu ir darbais padėti kurti teigiamą pasieniečio profesijos įvaizdį visuomenėje bei gerbti Lietuvos Respublikos Konstituciją ir kitus įstatymus. Tądien prisiekė 12 naujų narių.

Po pasižadėjimo kiekvienas gavo po Jaunojo pasieniečio būrelio ženklelį, įrodantį, kad tapo pilnateisiu šio būrelio nariu.

 

Teksto ir nuotraukų autorė – Rima Maldžiūtė