Aktyvūs JPB nariai paskatinti praktiniais mokymais

Pirmadienio rytą Mickūnų gimnazijos jaunieji pasieniečiai atvyko į VSAT Vilniaus pasienio rinktinės vadavietę, kurios teritorijoje įsikūrusioje šaudykloje, vyko specialūs šaunamųjų ginklų praktiniai mokymai. Tokia pažintinė išvyka ir mokymai vykdyti norint paskatinti aktyviausiai dalyvavusius mokinius pėsčiųjų žygyje ,,Tarpukario istorijos iššūkiai Lietuvos ir Lenkijos pasienyje”.

10-12 klasių mokinių septyniukę lydėjo JPB vadovė – VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Vilniaus oro uosto pasienio užkardos jaunesnioji specialistė Rima Zmitrovičienė. VSAT Pasieniečių mokyklos Instruktorių skyriaus vyriausiasis specialistas Konstantinas Ceinorius, atsakingas už šaudymų, įvairių renginių organizavimą bei vykdymą Vilniaus pasienio rinktinėje tarnaujantiems pareigūnams, mokymus ekskursantams pradėjo instruktuodamas ir akcentuodamas pagrindines saugaus elgesio su šaunamuoju ginklu taisykles.

Praktinė mokymų dalis pradėta nuo supažindinimo su pasienio pareigūnų tarnyboje naudojamu šaunamuoju ginklu Glock 17. Šį ginklą pasieniečiai dažniausiai turi tarnybos metu. Jaunojo pasieniečio būrelio nariai buvo supažindinti su ginklo dalimis, parodytas Glock 19 dalinis išardymas, išsamiai paaiškinta, kad norint išardyti ginklą, jo dalys turi būti sudedamos  iš eilės.

Mickūnų gimnazijos JPB nariai ir jų vadovė R. Zmitrovičienė nuoširdžiai dėkoja šaudybos vadovui Ričardui Bernackui už priėmimą, o K. Ceinoriui už įdomius praktinius mokymus.

Tekstas – Dovilės Sabaliauskienės // Nuotr. R. Zmitrovičienės