Šauliai ir pasieniečiai pasirašė bendradarbiavimo priemonių planą

Nuo 2000 metų bendradarbiaujančios institucijos – Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) ir Lietuvos šaulių sąjunga (LŠS) – šiandien Vilniuje pasirašė bendradarbiavimo priemonių planą. Jame numatyta Šaulių sąjungos narių pagalba saugant valstybės sieną, kovojant su nusikalstamumu ir palaikant viešąją tvarką pasienio ruožuose bei kiti abiejų institucijų bendradarbiavimo būdai.

Dokumentą Karaliaus Mindaugo šaulių 10-osios rinktinės štabe pasirašė LŠS vadas plk. Albertas Dapkus ir VSAT generolas Rustamas Liubajevas.

2022 m. metų priemonių plane numatytas glaudus institucijų bendradarbiavimas: šaulių vienetų pasitelkimas užtikrinant nepaprastosios padėties priemonių įgyvendinimą ir valdant valstybės lygio ekstremaliąją situaciją dėl masinio užsieniečių antplūdžio, pasieniečių ir šaulių dalyvavimas bendrose pratybose, mokymuose, varžybose. Sutarta, kad VSAT sudarys sąlygas LŠS nariams naudotis VSAT infrastruktūra (šaudyklomis, sporto kompleksais ir kt.) bei dalyvaus vieni kitų šventiniuose ir sportiniuose renginiuose.

Taip pat pasieniečiai ir šauliai tęs bendradarbiavimą ugdydami jaunuomenę, jaunuosius šaulius ir jaunuosius pasieniečius, propaguos pasieniečio profesiją bei šaulių veiklą, organizuos bendras stovyklas vaikams.

LŠS inf. ir foto