Veiklos 10-metį šventę Kudirkos Naumiesčio Jaunieji pasieniečiai susipažino su Pasieniečių kalve

Ketvirtadienį Pasieniečių mokykloje svečiavosi 10 metų veiklos jubiliejų šventę Kudirkos Naumiesčio Jaunojo pasieniečio būrelio nariai ir vadovės.

Jaunieji pasieniečiai su būrelio vadove – Pagėgių rinktinės bendruomenes pareigūne Kristina Minsevičiūte, ir koordinatore – Dovile Jankauskiene skubėjo į Medininkus.

Pažintį su mokykla JPB nariai pradėjo ginklų kambaryje, kuriame šaudybos instruktorius Tadas Borisevičius papasakojo apie VSAT pareigūnų naudojamą ginkluotę – pistoletus. Jaunuoliai mokėsi išrinkti ir surinkti įvairių tipų ginklus. Vėliau svečiai akies taiklumą galėjo išmėginti lazeriniame tire, bei stebėti dalį šaudybos pamokos mokyklos tire. Ekskursija tęsėsi Pasieniečių muziejuje, čia bendruomenės pareigūnas Marius Zemenskas mokiniams papasakojo apie reikšmingiausius muziejaus eksponatus. Jo kolegė Justyna Gečevskė atskleidė atrankos į Pasieniečių mokyklą sąlygas, papasakojo apie pasieniečių darbą.

Jaunieji svečiai apžiūrėjo mokyklos sporto, treniruoklių ir imtynių sales, auditorijas. Mokytojas Antanas Lepeška būrelio nariams parodė įvairių iš kontrabandininkų konfiskuotų daiktų kolekciją, papasakojo jų istorijas. Galiausiai pažinčiai su PM artėjant į pabaigą – būrelio nariams ir jų vadovams buvo įteikti suvenyrai. Svečių vienuoliktukas ir lydintys asmenys pasivaišino saldėsiais bei gaiviaisiais gėrimais.

 

Teksto ir nuotraukų autorius – M. Zemenskas