JPB tinklinio varžybose pergalę nuskynė Vilniaus Antakalnio gimnazistų komanda

Balandžio 15 d. Ignalinos rajono Vidiškių gimnazijos sporto salėje Vilniaus pasienio rinktinė organizavo Jaunojo pasieniečio būrelių (JPB) tinklinio varžybas. Šių varžybų tikslas – skatinti jaunimo sportinę veiklą ir fizinį aktyvumą, populiarinti tinklinio žaidimą tarp būrelių, išaiškinti geriausias komandas ir populiarinti pasieniečio profesiją.

Turnyre varžėsi aštuonios JPB komandos iš Ignalinos Česlovo Kudabos, Ignalinos rajono Vidiškių ir Didžiasalio „Ryto“, Pabradės „Ryto“, Pabradės „Žeimenos“, Vilniaus Antakalnio ir Vilniaus rajono Kalvelių „Aušros“ gimnazijų. Visos komandos burtų keliu buvo suskirstytos į du pogrupius, iš kurių po 2 komandas išėjo į pusfinalį.

Pirmajame pusfinalyje susirungė Ignalinos rajono Vidiškių gimnazijos ir Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos I komanda. Antrajame pusfinalyje – Ignalinos rajono Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos II komanda ir Vilniaus Antakalnio gimnazijos komanda.

Po įnirtingų kovų pogrupiuose ir pusfinalyje paaiškėjo, kad dėl 3–iosios vietos varžysis Ignalinos rajono Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos I komandos ir tos pačios gimnazijos II komandos žaidėjai. Po labai atkaklios kovos aikštelėje po dviejų setų, rezultatu 2:0, nugalėjo ir bronzos medalius užsitikrino Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos I komanda.

Dėl geriausių tinklininkų vardų varžytis į aikštę išėjo salės šeimininkai – Ignalinos rajono Vidiškių gimnazijos jaunieji sportininkai ir Vilniaus Antakalnio gimnazijos komanda. Po kovos prie tinklo, pergalę rezultatu 2:0 iškovojo JPB iš Vilniaus Antakalnio gimnazijos komanda, o vidiškiečiams atiteko garbinga antroji vieta.

Prizines vietas užėmusias komandas varžybų organizatoriai – Vilniaus pasienio rinktinės vyresnioji specialistė (bendruomenės pareigūnė) Jolanta Vaickuvienė ir Tverečiaus pasienio užkardos specialistas Andrejus Matvėjevas – apdovanojo diplomais, taurėmis ir medaliais.

Nugalėtojai – Vilniaus Antakalnio gimnazijos JPB komanda

II-os vietos laimėtojai – Ignalinos rajono Vidiškių gimnazijos JPB komanda

III-os vietos laimėtojai – Ignalinos rajono Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos JPB I komanda

Taip pat už pagalbą organizuojant ir pravedant turnyrą organizatoriai įteikė atminimo dovanėlę varžybose teisėjavusiam Ignalinos rajono Vidiškių gimnazijos fizinio ugdymo mokytojui Gintarui Gruodžiui.

Teksto ir nuotraukų autorė – Rima Maldžiūtė