Bendro užsiėmimo metu jaunieji pasieniečiai supažindinti su pajūrio užkardų veikla

Jaunojo pasieniečio būrelių nariai susipažino su jūrų uoste dirbančių pasieniečių tarnyba.

Antradienį VSAT Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės (toliau – rinktinė) Šiaulių ir Uosto užkardų jaunojo pasieniečio būrelių (toliau – JPB) nariai bendro užsiėmimo metu vyko į Neringos pasienio užkardos Teritorinės jūros ir Kuršių marių stebėjimo centrą ir Uosto pasienio užkardą.

Kopgalyje JPB atstovus pasitiko Leonardas Antanaitis, kuris pateikė rinktinės saugomo sienos ruožo charakteristiką, pasieniečių veiklą uoste bei pagrindines rinktinės funkcijas.

Apžiūrėję tarnybines patalpas, kurios skirtos kompiuteriais stebėti Baltijos priekrantę, mokiniai pasieniečiams uždavė ne vieną klausimą.

Apie tarnybinius laivus, jų naudojimą ir priežiūrą papasakojo užkardos vyriausiasis specialistas Arūnas Bentas.

Smagiausia užsiėmimo dalis, anot jaunųjų pasieniečių, tai vykimas patruliniu laivu „Aleksandras Barauskas“. Po tokių įspūdžių reikėjo rimtai susikaupti ir tęsti užsiėmimą kitoje jūrų uostą saugančioje pasienio užkardoje.

Uosto užkardos JPB vadovas Andrius Ragauskas kantriai judriesiems 11-12-ečiams pasakojo apie Uosto pasienio užkardos pagrindinę veiklą, kartu apžiūrėjo tarnybines patalpas.

Daug dėmesio jaunieji svečiai sutelkė, kai jiems buvo rodomi asmens dokumentai ir aiškinama, kaip galima atpažinti, jeigu jie netikri ar padirbti. JPB nariai dokumentų tikrinimo įranga tikrino turimus savo mokinių pažymėjimus, banko ir asmens tapatybės korteles.

Bendro užsiėmimo pabaigoje Uosto pasienio užkardos vadas Ričardas Ūba išlydėjo Šiaulių užkardos jaunuosius pasieniečius ir jų vadovę Šiaulių pasienio užkardos vyriausiąją specialistę Aidutę Jarmolavičienę, palinkėdamas saugios kelionės ir išlikti aktyviais šio būrelio nariais visus ateinančius metus.