Žinių ir patirties sėmėsi jaunieji pasieniečiai

Pirmadienį VSAT Pasieniečių mokykloje lankėsi Mickūnų Jaunojo pasieniečio būrelio nariai kartu su Vilniaus oro uosto pasienio užkardos jaunesniąja specialiste, būrelio vadove Rima Zmitrovičiene. Teorinių ir praktinių užsiėmimų metu jaunieji pasieniečiai mokėsi rikiuotės pagrindų, topografijos, gerino fizinį pasirengimą ir gilinosi į pilietinio ugdymo temas.

Pirmoje užsiėmimų dalyje būrelio nariai buvo mokomi rikiuotės ir žygiavimo elementų. Mokymuose su jaunuoliais bendravo Profesinių kompetencijų skyriaus vyriausiasis specialistas Tarasas Davidovskis (Taras Davidovskij). Jaunuoliams teko prisiminti, ko mokėsi ankstesniuose užsiėmimuose. Ne visiems sekėsi vienodai, bet po pasikartojimo ir kelių treniruočių jaunieji pasieniečiai puikiai atliko užduotis.

Antroje užsiėmimų dalyje, Pasieniečių mokyklos Gintaro Žagunio vardo auditorijoje vyko topografijos užsiėmimai. Susitikime dalyvavę jaunuoliai mano, kad gauta praktinė ir įtraukianti informacija jiems buvo naudinga.

Tokių edukacinių išvykų metu ugdomos bendros kompetencijos: efektyviai gaunamos žinios ir įtvirtinami gebėjimai, ugdomas pilietiškumas ir patriotiškumas, skatinama lyderystė, mokiniams dalyvavimas tokiose praktinėse veiklose skatina didesnę motyvaciją domėtis pasieniečio profesija.

Teksto autorė – Dovilė Sabaliauskienė // Nuotarukos – R. Zmitrovičienės