Adutiškio pasienio užkardoje Jaunųjų pasieniečių būrelio narių krikštas

Šių metų spalio 3 dieną Adutiškio pasienio užkardoje įvyko Adutiškio pagrindinės mokyklos Jaunųjų pasieniečių būrelio narių krikštas. Iš viso jame dalyvavo 30 būrelio narių – 17 iš jų buvo naujokai. Atvykusius svečius pasitiko ir pasveikino Adutiškio pasienio užkardos vado pavaduotojas Ivanas Ščiuko. Vos atvykę dalyviai buvo padalinti į dvi grupes: fuksų ir veteranų. Abiem grupėms teko tikri išbandymai: reikėjo minti mįsles, spręsti šaradas ir atlikti įvairias užduotis.

Dalyviams buvo pateikiamos užuominos, kurias įminus, galima buvo judėti prie kitų nuorodų. Prie užuominų palikti daiktai sufleravo, kad dalyviai eina teisinga kryptimi. Visus gerokai išjudino viena iš paskutinių užuominų „Metalinis laumžirgis po dangų skrajoja tvarkos daboja? Pavargęs į tą vietą atsistoją.“ Dalyviai supratę, kad kalbama apie sraigtasparnio nusileidimo aikštelę, iš karto nudūmė ten ieškoti kitos nuorodos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galiausiai, nariai atbėgo prie pagrindinės bei paskutinės užduoties – šaudymo iš pneumatinio šautuvo – su kuria susidorojo puikiai. Baigus šaudymą, buvo paskelbti nugalėtojai. Kaip įprasta, draugiškose žaidynėse laimėjo draugystė.

Įvykdžius užduotis, atėjo laikas prisiekti priesaiką. Visiems susirinkus užkardos klasėje, o naujiems nariams atsistojus kartu su vadove, naujokai iškilmingai prisiekė.

Adutiškio pasienio užkardos vadas Leonardas Lukauskas priesaiką įteikė būrelio vadovei Larisai Ustinavičienei.

Visiems prisiekusiems nariams bei vadovei buvo išdalinti jaunųjų pasieniečių būrelio ženkliukai, kuriuos įteikė Valstybės sienos apsaugos tarnybos prevencijos skyriaus vyriausiasis specialistas Marius Zemenskas.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Po iškilmingos ceremonijos buvo parodytas filmukas apie valstybės sienos apsaugos tarnybą. Vėliau svečiai vaišinosi pasienietiška koše bei arbata ir klausėsi patriotinių Stasio Rumbučio atliekamų dainų „Laiškas motinai“, „ Daina apie Adutiškio užkarda“ ir kt.

Gražios šventės dalyviai taip pat buvo pakviesti bendrai nuotraukai.

Teksto autorius Aušra Bečelytė-Zubovienė.