Jaunieji pasieniečiai ir valdžios atstovai dalyvavo žygyje palei valstybės sieną

Vilniaus pasienio rinktinė jaunojo pasieniečio būrelių nariams organizavo tradicinį žygį palei valstybės sieną, kuriame dalyvavo beveik 200 žygeivių. Prie gausaus jaunųjų pasieniečių būrio prisijungė Ignalinos rajono savivaldybės komanda su meru priešakyje.

Rugsėjo 30-ąją į jau devintus metus organizuojamą masinį Ignalinos regione veikiančių jaunojo pasieniečio būrelių narių žygį Tverečiaus pasienio kontrolės punkte susirinko Ignalinos, Vidiškių, Didžiasalio, Visagino, Švenčionių, Švenčionėlių, Pabradės ir Vilniaus rajono mokymo įstaigose įsikūrusių būrelių nariai bei jų vadovai. Šiais metais dalyvauti žygyje pasieniečių takais buvo pakviesti ir Ignalinos rajono savivaldybės atstovai.

Žygio organizatoriai – bendruomenės pareigūnė Jolanta Vaickuvienė ir Tverečiaus pasienio užkardos specialistas, penkių Ignalinos regione veikiančių jaunojo pasieniečio būrelių vadovas, Andrejus Matvėjevas bei Tverečiaus pasienio užkardos vadas Marius Garuckas, pasveikinę žygeivius, pravedė instruktažą apie žygį ir davė startą.

190 žygeivių iš pasienio kontrolės punkto startavo siekdami išbandyti savo fizinį bei psichologinį pasirengimą įveikiant žygio organizatorių suplanuotą 10 kilometrų trasą pėsčiomis palei valstybės sieną su Baltarusija Ignalinos rajono Tverečiaus miestelio apylinkėse.

Žygio dalyviams šiais metais maršrutas buvo kiek neįprastas – kitaip nei ankstesniais metais jis vyko palei sieną, kuri nuo kaimyninės valstybės jau atitverta apsaugine tvora ir ištiesta pjaunančia viela „koncertina“. Užkardos pareigūnai, lydintys žygeivius, papasakojo jiems, kokiu tikslu ši tvora įrengta ir nuo ko siekiama apsaugoti mūsų valstybę.

Iš pradžių laikęsis draugėje, po kelių kilometrų būrys išsibarstė ir virtinė išsitęsė iki beveik kilometro ilgio. Vis labiau rudenėjanti gamta pėstiesiems sudarė ir kliūčių, kuomet reikėjo ne tik apeiti balas, bet ir bristi per purvyną. Tuomet kiekvienas suprato, kad pasieniečio kelias nėra jau toks tiesus ir lengvas. Su kiekvienu kilometru žygeivių batai vis sunkėjo ir sunkėjo…

Nepaisant kelyje pasitaikiusių kliūčių būrys artėjo prie maršruto pabaigos ir, nors ir šiek tiek pavargę, bet su gera nuotaika po 3 valandų finišavo Tverečiaus pasienio užkardoje.

Už organizuotą žygį ir pakvietimą jame dalyvauti Ignalinos savivaldybės meras Justas Rasikas savo kolektyvo vardu padėkojo organizatoriams ir įteikė didžiulį tortą. Juo, pasistiprinę rinktinės logistų išvirta koše ir arbata, buvo vaišinami visi žygio dalyviai.

Teksto autorė – Rima Maldžiūtė, Nuotraukos R. Maldžiūtės ir Ignalinos sav. administracijos