JPB tinklinio varžybų nugalėtoja – Vidiškių gimnazistų komanda

Spalio 27 d. Švenčionių rajono Pabradės „Ryto“ gimnazijoje surengtose tinklinio varžybose sėkmė nusišypsojo Ignalinos rajono Vidiškių gimnazijos jaunųjų pasieniečių komandai, vadovaujamai Vilniaus pasienio rinktinės Tverečiaus užkardos specialisto, penkių Jaunojo pasieniečių būrelių vadovo Andrejaus Matvėjevo.

Siekdama skatinti jaunimo sportinę veiklą ir fizinį aktyvumą, populiarinti tinklinio žaidimą tarp būrelių, išaiškinti geriausias komandas ir populiarinti pasieniečio profesiją, antrą kartą šiais metais Vilniaus pasienio rinktinės vyresnioji specialistė (bendruomenės pareigūnė) Jolanta Vaickuvienė organizavo rinktinėje veikiančių Jaunojo pasieniečio būrelių (JPB) tinklinio varžybas.

Turnyre varžėsi net keturiolika JPB komandų iš Ignalinos Česlovo Kudabos, Ignalinos r. Didžiasalio „Ryto“ ir Vidiškių, Švenčionių Zigmo Žemaičio, Švenčionių r. Švenčionėlių Mindaugo, Pabradės „Ryto“, Pabradės „Žeimenos“, Vilniaus Antakalnio, Vilniaus r. Lavoriškių gimnazijos, Lavoriškių Stepono Batoro, Kalvelių „Aušros“ gimnazijų ir Visagino „Gerosios vilties“ progimnazijos. Visos komandos burtų keliu buvo suskirstytos į du pogrupius, iš kurių po dvi komandas išėjo į pusfinalį.

Pirmajame pusfinalyje susirungė Ignalinos r. Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos I-oji ir Vilniaus r. Lavoriškių gimnazijos komandos. Rezultatu 2:0 laimėjo didžiasaliečiai.

Antrajame pusfinalyje į kovą stojo Ignalinos r. Vidiškių gimnazijos ir Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos II-oji komanda. Rezultatas 2:0 į finalą delegavo vidiškiečių gimnazistus.

Po įnirtingų kovų pogrupiuose ir pusfinalyje paaiškėjo, kad dėl 3–iosios vietos varžysis Vilniaus r. Lavoriškių ir Ignalinos rajono Didžiasalio „Ryto“ gimnazijų II komandos žaidėjai. Po labai atkaklios kovos tinklinio aikštelėje po dviejų setų, rezultatu 2:0, nugalėjo ir bronzos medalius užsitikrino Vilniaus r. Lavoriškių gimnazijos JPB komanda.

Dėl geriausios tinklininkų komandos vardo į aikštelę varžytis išėjo Ignalinos r. Vidiškių gimnazijos sportininkai ir Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos I-oji komanda. Po kovos prie tinklo, pergalę rezultatu 2:0 garbingai iškovojo JPB komanda iš Vidiškių. O didžiasaliečiams atiteko garbinga antroji vieta.

Prizines vietas užėmusias komandas varžybų organizatoriai apdovanojo diplomais, taurėmis, medaliais ir šakočiais.

I-os vietos nugalėtoja – Ignalinos r. Vidiškių gimnazijos komanda

II-os vietos nugalėtoja – Ignalinos r. Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos I-oji komanda

III-os vietos nugalėtoja – Vilniaus r. Lavoriškių gimnazijos komanda

Teksto autorė – Rima Maldžiūtė, Nuotraukos – JPB narių ir vadovų